Wpis z mikrobloga

kurde, takie cieciowanie w budce na parkingu to chyba praca marzeń
siedzisz sobie w ogrzewanym kantorku z telewizorem, w tle leci władca pierścieni
zero presji
obok mojej roboty jest taki parking i codziennie patrzę się z zazdrością na tego dziada ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przegryw #robpill #pracbaza
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stanleymorison: no kraj dysponuje tymi pieniędzmi, zabiera je, obraca nimi XD I ile trzeba zarabiac, zeby nie miec glodowej emerytury? Kiedys z ciekawosci wpisalem moje dane w kalkulatorze, aktualnie mam +-80k brutto rocznie + srednio co roku 4% wyższa wyplata. Robiac tak cale zycie o ile dobrze pamietam to bede mial 1800zl emerytury xD Gdyby panstwo nie zabierałoby mi kasy, a sam odkladalbym, to odłożyłbym do emerytury z 1.5mln i
  • Odpowiedz
K---a rozmawiać z wykopkami, op mówi, że w sumie mógłby tak pracować, a ci o tym, że NO ALE BIEDNI EMERYCI xD.

U nas niestety czesto nawet na to nie ma (,)

@Tigermass: tak tak biedne polskie babki i dziadki, ale co drugi ma w poduszce gotowe 100 000 zł żeby lekką ręką oddać oszustowi
  • Odpowiedz
xDDDDDD Pewnie liczysz wszystko, co ci zabierają z pensji brutto i myślisz, że to byś odłożył na samą emeryturę xD.

@BrockLanders: nie, to skladki emerytalne. Całość to w ogole kosmos kwota ()

To obracasz sie chyba w elicie polski. Nie znam zadnego emeryta, ktory mialby jakies wieksze oszczędności, a gdzie 100k xD Moi dziadkowie żyją normalnie tylko, dlatego ze dzieci pomagają, a robili w zakladach pracy.
Tigermass - > xDDDDDD Pewnie liczysz wszystko, co ci zabierają z pensji brutto i myśl...

źródło: comment_1659567138hWacViP744fKC8rpnROwGK.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz