Wpis z mikrobloga

Pojechałem fotografować ptaki, a wróciłem z tym ( ʖ̯) Fajne feelsy z niego biją z dzieciństwa, lato na wsi u babci, dzieciaki dopełniają krajobraz (i całkiem sympatyczne, jak mnie mijali)

Obserwuj mój tag #pixerdo po więcej autorskich zdjęć

#zdjecia #fotografia #tworczoscwlasna #polska #podroze
iErdo - Pojechałem fotografować ptaki, a wróciłem z tym 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ Fajne feelsy z nieg...

źródło: comment_1659378452IiZE7REC0I1M3lMuPpBAvf.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iErdo
Ładne, ale kadr niezdecydowany. Pasowałoby albo strzelić z przesuniętym w lewo obiektywem i pokazać nieco więcej wygięcia drogi, albo przybliżyć/podejść, ominąć w kadrze ten lekki łuk drogi i zostawić prostą z centralnym kadrem, wtedy lepiej by się też ten wiatrak odznaczał. Tak sobie myślę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lecerdian: Oj ten wiatrak jest w odległości ok. 10 km, to po prostu typ obiektywu sony ma zdolność dużego przybliżania trzeciego planu i z nim wiele więcej nie dałoby rady zrobić

Ale poza tym się w sumie zgadzam, nie przemyślany kadr i w sumie nie miał być przemyślany :D
  • Odpowiedz
  • 1
@janekhe: Lightroom, samo zdjęcie zrobiłem za cie nie niestety dlatego trochę szumu na drzewach, żeby je odjadnić, ale na szczęście 7RIII sobie radzi dobrze z tym
  • Odpowiedz
W sumie nie mogę znaleźć żadnej mapy farm wiatrowych, a jedyny na mapie satelitarnej jaki widzę dokładnie w linii prostej i pasujący do kadru jest oddalony o 20 kilometrów, w sumie przejrzystość była dobra dzisiaj, więc może i byłoby widać
  • Odpowiedz
  • 2
@Aguirre_gniew_brzozy: gotówce są, ogólnie na początku trzeba podbijać cienie, półcienie, zjechać w dół z prześwietleniami aby zdjęcie wyglądało jako tako, a później już bawimy się koloryzacją

Tak w skrócie wyobraź sobie, że wybierasz sobie np. edycję kolorów zielonych i zmieniasz im odcień, nasycenie etc. I powtarzasz to z innymi kolorami
iErdo - @Aguirregniewbrzozy: gotówce są, ogólnie na początku trzeba podbijać cienie, ...
  • Odpowiedz
  • 0
@ugluck: bo mi się właśnie podobał, ale jak teraz myślę to chyba faktycznie bez niego byłoby lepiej xd
  • Odpowiedz