Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie bądźcie jak ja. Zepsujecie sobie życie.

Chodzę do pracy, po pracy od razu do domu, ona nie chodzi bo siedzi z dzieckiem i tak się umówiliśmy.
Już nie mam kolegów, bo nie wychodzę, bo w weekendy przejmuje dziecko, by mama odetchnęła.
Ogarniam "męskie" sprawy czyli kucie betonu jak pęknie PEX, buduję meble, koszę trawę, przycinam drzewka, ogarniam kominek
Sprzątam - myję łazienki, gary te co do zmywarki nie wejdą, zlew, kuwety, czyszczę roombę.

I co?

I i tak mnie wyzywa. Bo robię głupoty i jestem durny i nie umiem prowadzić domu. Czyt. - nie czytam jej w myślach.

Mam zakaz puszczania prania, bo rzekomo robię to źle. Nie dbam o stan podłóg (ona se mopa parowego kupiła, to niech lata nie?), jestem "niehigieniczny". Generalnie od czasu dziecka ma fiźla na czystość.

Afery o to są tak grube, że się we łbie nie mieści. I z jej strony tak totalnie, totalnie serio.

I wyobrażam sobie zeznania na sprawie rozwodowej:
- źle puszczał pralkę
- źle mył podłogę
- pozwolił dziecku dotykać podeszw butów
- upuścił talerz raz na pól roku
- pozwolił dziecku grzebac łyżką w słoiku i caly niedojedzony słoik byl do wywalenia

A ja mam nagrania z kamery domowej, jak wybucha z powodu paproszka i mnie od idiotów wyzywa.

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 203
@mirko_anonim kobiety są mega przewidywalne i po prostu mają taki. prymitywny soft wgrany. To co opisujesz nie różni się wiele od tego co obserwuję po ziomkach i rodzinie.
Szukają emocji, których przy siedzeniu z dzieckiem nie doświadczą. Do tego żyją zawsze w bańce i mają zakodowane przez media wizje o beztroskim małżeństwie gdzie są na piedestale.
Dramy z d--y, robienie na złość dla zasady, ostentacyjne unikanie obowiązków z hasłami w stylu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 15
optymistyczny-twórca-98: Miałem kiedyś przelotny flirt, w którym dziewczyna bardzo szybko zaczęła mnie wyzywać od idiotów, bo według niej coś źle zrozumiałem gdy to ona przeinaczała moje słow, frajerów bo nie zgadzałem się z tym co ona chce albo wyrażałem sprzeczne zdanie do jej i dziwkarzy, bo stale doszukiwała się innych kobiet, z którymi kręce. Ja nigdy jej nie wyzwałem, ale ona dawała sobie prawo do rzucania obelg na lewo i prawo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim szczerze to ja bym faceta który umie robić koło domu i jeszcze sprząta brała z pocałowaniem ręki
Wścieka się bo ma za dobrze , ciekawe co by powiedziała jakby miała takiego nieroba jak wiekszosc kobiet które z pracy zawodowej idą jeszcze szorować dom i gotować , możesz jej powiedzieć że kolezanka z wykopu mówi że cię wcale nie docenia i nie jedna by wzięła z pocałowaniem ręki , może nią
  • Odpowiedz
@Kul no nie do końca ja uważam że co do domu czy wydatków zawsze trzeba się ugadac z góry i wtedy nie będzie kłótni , trochę też jego błąd że pewnie zaniechał temat a później pikachu face
Miłość miłością ale jednak pewne rzeczy lepiej ustalić z góry żeby właśnie nie było ciosania kołków na głowie
  • Odpowiedz
Ciekawe czy próbowałeś to na spokojnie przedstawić tak jak tutaj czy tylko miauczysz na wykopie.

Umiesz zrobić dziecko, naucz się rozmawiać i mówić o tym co boli. To nie jest jednorazowa rozmowa ale ciągła dyskusja o tym co można zrobić lepiej.
  • Odpowiedz
  • 186
@mirko_anonim Ja tam uważam, że zostawanie samej z dzieckiem w domu ryje kobietom banię, bo jest nudne i w dodatku ucina wszystkie normalne kontakty społeczne.
Niech idzie do roboty chociaż na pół etatu to nie będzie miała aż tyle czasu na przejmowanie się sprzątaniem.
  • Odpowiedz
@Erik3527

>wiekszosc kobiet które z pracy zawodowej idą jeszcze szorować dom i gotować

@Linnior88: a to coś nadzwyczajnego? Pozdrawiam wszystkich singli XD

Jeśli jesteście parą i płacicie równo rachunki to facet też ma ręce żeby coś zrobić , chyba że szukasz
  • Odpowiedz
@Festiwal_Panczy

@mirko_anonim: Weź ty się czasem w---w i zrób małą patolkę na chacie, aż ona nie będzie pewna czy powinna wychodzić z pokoju. To ty rządzisz i decydujesz, zawsze o tym pamiętaj

I wtedy wjeżdżają pały skuwaja go i rozwód z jego winy z najlepsze rady od głupich ludzi tylko na wykopie
  • Odpowiedz