Wpis z mikrobloga

#yanosik koniec. Odinstalować trzeba.
To jest przegięcie
Nie dość, że spam ciągle "postaw nam kawę lub włącz subskrypcje", to jeszcze nonstop rozładowuje mi baterie w telefonie. W nocy, nie w aucie, nie w ruchu, Yanosik APK wyłączone, wszystkie uprawnienia do samo-uruchamiania się pozbierane... A rano sprawdzam czemu pusta bateria? Janosik w tle wpierdziela. Dlaczego był uruchomiony? Ja go na 100% nie uruchamiałem, ostatnie 2 tygodnie to już nonstop tylko "wymuś zatrzymanie" profilaktycznie, a. Za chwilę widzę że znów działa. Jak wirus.

#android #androidauto #motoryzacja
hrumque - #yanosik koniec. Odinstalować trzeba. 
To jest przegięcie 
Nie dość, że spa...

źródło: temp_file328270129226359409

Pobierz
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1154
@hrumque: Polska szkoła biznesu it. Zrób coś fajnego, miliony userów. Zacznij to monetyzować w absurdalny sposób, zrób z tego nieuzywalne g---o mulące sprzęt.
Dziw się że upada.
  • Odpowiedz
via Android
  • 520
@fishery w dodatku - do prostej aplikacji robiącej to co ma robić - nawpierdzielaj wszystkiego szajsu niepotrzebnego, może któryś da jakąś monetyzacje. Jak gadugadu - z prostego komunikatora zrobili kombajn pełen rzeczy zupełnie bez ładu i składu. Walczący z alternatywnymi apkami, no i padło, ciekawe czemu.

Były mapy, było dobrze.
Musieli powrzucać dodatkowe ubezpieczenia, bilety, komis, warsztat, radio internetowe, reklamy, reklamy reklam, reklamy ubezpieczeń, reklamy w radiu, reklamy warsztatów na mapie
  • Odpowiedz
@hrumque: zainstalowałem na starym, zapasowym telefonie. Reklamy uwaliłem adguardem (zrootowany tel) i jest super.

Jeśli chodzi o swój prywatny telefon na co dzień w życiu bym nie zainstalował tego gówna
  • Odpowiedz
@hrumque: Pamiętasz widzę historię GG? Brzmi znajomo jakoś.
W DE jest Camsam/Blitzer. Płacisz 5 euro dożywotnio i masz minimalistyczną apkę działającą w tle która robi tylko i wyłącznie to co ma robić. Nic więcej. Zero reklam, dodatków, nic totalnie. Od 10 lat nie zmienił się wygląd.
  • Odpowiedz
via Android
  • 14
@haison-delore kolejny fuckup o którym zapomniałem napisać
Android auto
Fajnie że jako mapy może yanosik działać, ale... Gdy używam Janosika - nawet gdy nie wyświetla mi go auto, mam na ekranie odtwarzacz audio - to muzyka się tnie. Jakby bufor audio był za krótki, takie krótkie urwania ciszy 0.05s nieregularne, ale wkurzające, czkawka.
Włączam jako mapy google albo mapy.cz - muzyka gra elegancko.
  • Odpowiedz
via Android
  • 51
@fishery w praktyce pewnie niedlugo google wprowadzi pełną obsługę zgłoszeń od kierowców - już teraz są częściowe, i ostrzegawcze o fotoradarach, i taki Janosik padnie bo będzie bez sensu.
O jakości "prowadź do celu" jego nawigacji to nawet nie wspomnę. Pewnie się wykręcą "ale to nie nasza wina, takiego mamy dostawcę map, ciesz się że za darmo"
  • Odpowiedz
@hrumque: ostatnio połączyłem się z android auto na dosłownie 5 minut, potem za kilka godzin wsiadłem do innego samochodu i zrobiłem małą trasę. Chciałem sprawdzić ile zajęła ale okazało się, że ta g------a aplikacja działała w tle od czasu pierwszego połączenia z android auto. Takie badziewie, że brak słów.
  • Odpowiedz
@hrumque: to są jeszcze ludzie którzy z tego korzystają? Ja z tego zrezygnowałem już w 2015r czyli 10 lat temu. Już wtedy mi się przestało podobać.
  • Odpowiedz
via Android
  • 31
@plantagenet oczywiście że to było zaznaczone.

Co kończyło się tym, że apka odpalona "luzem" (w aucie gdzie nie mam android auto) potrafiła mi się sama zamknąć, bo dłużej stałem w korku albo nic nie ruszałem (i zdziwienie, że stoją a nie ostrzegało. No trudno żeby, skoro apka wyłączona).
Ale w niczym nie przeszkadzało, by nagle w środku nocy się odezwało na całą chatę "Janosik bez reklam? ..."
  • Odpowiedz
@hrumque WAZE. Już ma zgłoszenia od kierowców i bardzo dobrą nawigację. Na Androidzie chyba już też działa. Nie ma reklam, za to ma możliwość połączenia ze Spotify, YouTube music i czymś tam jeszcze, żebyś nie musiał zmieniać aplikacji, tylko se dał następną piosenkę z poziomu nawigacji. Google Maps na razie ma zgłoszenia w fazie larwalnej.
Polecanko.
  • Odpowiedz
@hrumque: Dla przykładu w niemczech masz Blitzer.de minimalistyczna aplikacja w wersji pro kosztuje chyba 10 euro. Żadnych reklam.
Pokazuje fotoradary i zagrożenia na drodze. Koniec. Opcje ograniczają się do szybkości komunikatów wyboru głosu czy głośności ostrzeżeń. Aplikacja totalnie prosta bez żadnych wodotrysków i co najważniejsze spełnia swoje zadanie w 100%.

Gdy miałem jechać na urlop do Polski i zainstalowałem Yanosika to usunąłem go po 15 minutach. Nie wiem kto o
  • Odpowiedz
@hrumque: mialem to samo. dopiero po wlaczeniu opcji automatycznego wylaczania problem ustapil.
Apka niestabilna. Zamula gdy podlaczona do android auto. Odblokowanie telefonu powoduje przypadkowe klikniecie randomowego zgloszenia na tym ekranie co sie wyswietla podczas korzystania z android auto.
Od kilku miesiecy jest ta padaka, wczesniej bylo znosnie.
  • Odpowiedz
@hrumque 1300zł zapłaciłem za Yanosika GTR z dożywotnim abonamentem, jeżdżę na nim kilka lat, sytuacji gdzie informacja o kontroli prędkości uratowała mi złotóweczki w portfelu było już conajmniej kilkanaście. Żadnych reklam, żadnych zbędnych elementów, robi co ma robić.
  • Odpowiedz