Wpis z mikrobloga

Ten Napierała to żywa antyreklama polskich uczelni. Jak taki ktoś będący na poważnym naukowym stanowisku może nagrywać tak odklejone filmy na yt? Jakieś przebieranki, wulgaryzmy, robienie dramy o pierdoły. Koleś wygląda na totalnego odklejeńca bez życia prywatnego, który chciał się wybić na yt hejtowaniem Bartosiaka.
I jeszcze nazwa kanału - dr Piotr Napierała. Pamiętajcie DR, doktor! Nie żaden mgr czy zwykły szarak z średnim wykształceniem. Pan doktor! Koleś musi mieć niesamowite kompleksy, że chełpi się tym tytułem nawet na kanale yt. Klasyczny przykład doktorka z polskich uczelni. Przerośnięte ego, bufonada i przeświadczenie, że moja racja jest najmojsza.
#bartosiak #napierala #wolski #geopolityka
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fan391: doktor to nie jest jakis wyjatkowy tytul naukowy, a juz szczegolnie w naukach humanistycznych, to jest taki szeregowy ciec od prowadzenia zajec na uczelni, nie wymaga to jakiejs inteligencji, bardziej determinacji w lizaniu d--y prowadzacym i lawirowaniu miedzy pracownikami, zeby nikomu za bardzo nie podpasc
  • Odpowiedz
@fan391: Większą antyreklamą jest Bartosiak, który gada zwyczajnie farmazony. Napierale braku wiedzy w obszarze, w którym się kształcił zarzucić nie można. Tego, że się odkleja i jest impulsywny uczelni bym nie przypisywał.
  • Odpowiedz
@grypa-grypowska: Nie no, nie przesadzaj. Nie trzeba lawirować, zrobić doktorat nie jest aż tak trudno. Wystarczy zamiast studiować dwa kierunki jeden po drugim, zacząć studia doktoranckie po magisterskich. Tyle. Wysiłek i lizanie d--y, to jeśli chcesz w tym czasie na uczelni pracować. Ale jak Cię stać na studiowanie w trybie dziennym, to do zrobienia dla każdego, kto sobie na socjologi poradził.
  • Odpowiedz
@Halbr: Niby nic ale sprawiają, że kanał ten nie jest odbierany poważnie, a sam Napierała kreuje się na błazna niż poważnego eksperta z zakresu geopolityki.
  • Odpowiedz
@fan391: ty chyba mało miałeś do czynienia z uczelniami wyższymi :D jedyna prawda która sprawdza się w każdej uczelni to to że im wyższy tytuł naukowy tym bardziej p------y człowiek. Sam znałem profesora czegoś tam z Krakowa który jako jeden z pierwszych w Europie wprowadzał cyfryzację w hodowli bydła a wyglądał i zachowywał się jak menel.
  • Odpowiedz
@realizta: Miałem do czynienia i się z tym zgadzam co mówisz xD. Jeszcze większy stopień odklejenia mają wszelkiej maści naukowcy z epoki PRLu, którzy gniją po 30-40 lat na uczelni ale to już temat na dłuższą dyskusję.
  • Odpowiedz
@fan391: Ja tam lubię go niekiedy posłuchać. Nie można mu odmówić wiedzy, a co do sporu z bartosiakiem to swoje podstawy ma. Jego problem zaczyna się w momencie snucia jakiś teorii spiskowych na temat wolskiego-bartosiaka-zychowicza, atakowania ich na podstawie wspólnych materiałów itd. tutaj wjeżdża szuryzm.

Jeśli chodzi o merytoryczność, to jedyne co mu mogę zarzucić, to to że na samym początku bronił zychowicza, mówiąc że jego książki to takie history
  • Odpowiedz
@fan391: w punkt. Czasem sobie słucham różnych podcastów np Andrew Hubermana, który jest notabene profesorem na Stanfordzie i daje za darmo zajebisty content. Nie ma wyswietlonego wszedzie PROFESSOR i pozwala wiedzy samej sie bronic. Dodatkowo ma zawsze czarna koszule, zeby ludzie nie zwracali uwage na niego tylko na to co mowi. A wielbic takiego doktora to tak jak wielbic swietego ksiedza przez moherową babcie. To jest dramat ogolnie
  • Odpowiedz