Wpis z mikrobloga

Raz spowiadałem się na woodstocku, byłem wtedy 19latkiem, neofitą który nie akceptował bycia biseksualnym- byłem tak zmanipulowany że czułem poczucie winy i obrzydzenie do siebie za to jaki jestem, że pociągają mnie i kobiety i mężczyźni i po prostu nie jestem w stanie dotrzymać tej czystości. Ksiądz na którego trafiłem okazał się być niezłym zwyrolem. W samej spowiedzi zaczął się uzewnętrzniać, że w sumie mnie rozumie, bo gdyby ktoś mu teraz zaproponował seks najpewniej by uległ. No ale dał to rozgrzeszenie. Po wszystkim kilkukrotnie naciskał bym dodał go do znajomych na fb i niechętnie to zrobiłem po czym przez całą noc i następny dzień do mnie wypisywał z tekstami „czy coś ssałem lub czy mnie 4 litery nie bolą, czy nie szalałem z kolegami i czy wolę po*chać czy być pasywny” aż w końcu zaproponował seks XD zgłosiłem typa do kurii, wysłałem wszystkie dokumenty, wyraziłem niepokój czy nie łamie tajemnicy spowiedzi, postawiłem go przed sąd biskupi i na rok wywaliłem go z parafii do pracy w hospicjum, dostał tez bana na kontakt i na wyjazdy ewangelizacyjne. Nigdy nie spowiadajcie się losowemu księdzu na woodstocku bo będzie chciał was wypełnić swoją miłością ( ͡° ͜ʖ ͡°) #bekazkatoli #teczowepaski #kosciol #wiara #polandrock
Pobierz
źródło: comment_1658903987W7GJZ7Uf051FzDi7jqhB1u.jpg
  • 14
@DartNorbe: Ja nigdy w sumie tego nie rozumiałem w sensie chodzi mi o nie akceptowanie swej seksualności, mimo iż wychowałem się na wsi w raczej biednej średniowierzacej rodzinie to nigdy nie czułem jakiegoś obrzydzenia względem tego kim jestem. Dlatego też gdy byłem już świadom tego kim jestem to akceptacja mej orientacji przez siebie samego przyszła od razu bez żadnego problemu.
Dlatego zawsze mnie dziwią tacy ludzie jak ty którzy mają z
@DartNorbe: dla mnie ta ich spowiedź to właśnie idealna okazja do prób wykorzystywania. Nie wiem skąd pomysł, żeby nastolatek musiał opowiadać o intymnych sprawach obcemu typowi bo inaczej żyje w grzechu itp. Ten element pojawia się w wielu przypadkach molestowania.