Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@phix: plus jest ogólnie bardzo specyficzna sieć. W miejscu gdzie teraz jestem internet domowy LTE z cyfrowego polsatu osiąga w danej chwili mniej niż 1mb/s, podczas gdy telefony z abo w plusie po 10-15mb/s. Ten sam nadajnik, te same pasmo. Natomiast ten sam skansen, tam gdzie ja mieszkam (nie gdzie teraz jestem) osiąga zawrotne prędkości i pozostałą trójkę bije na głowę. Tutaj speedtest https://www.wykop.pl/wpis/63913483/takie-predkosci-na-lte-na-zadupiu-na-podlasiu-robi/
  • 0
@s---k: chyba już najwyższy czas, jeszcze tylko pytanie, czy mi vowifi i volte zadziała na poco X3 pro w tej sieci
  • 0
@phix:

robiąc ze mnie debila

Jeżeli korzystasz właśnie z ich routera odu idu to niestety zrobili. Chiński szrot z anteną dająca znikomy zysk. Jedyny plus to że da się zmieniać pasma, minus że z taką anteną to niewiele to da.
@phix: Bez bliższej lokalizacji nie jestem w stanie stwierdzić, w obrębie której stacji się znajdujesz. A to umożliwiłoby mi sprawdzenie czy np. jakieś prace nie trwają obecnie.
Ewentualnie możesz wysłać maila na adres bok@plus.pl ze swoim numerem, lokalizacją, najświeższym speed-testem, modelem urządzenia z którego korzystasz. Warto też dodać inne informacje, które byłyby pomocne (np. od kiedy problem występuje, czy o innych porach dnia są lepsze wyniki itp).
Jeśli zdecydujesz się na