Wpis z mikrobloga

ale jak to tak, bez kasków, nawet na motorach! jak tak można!?

XD

po tych ścieżkach popierzają też na skuterach, czasem dosyć szybko wyprzedzają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@reddin czekam aż wprowadza przepis że jadąc z urwiska ma się pierwszeństwo przed gleba, i takich toksycznych szeryfów jak ty którzy to sprawdzają, nieważne czy na rowerze, samochodzie czy piechotą
@Norskee nie było zderzenia, znaczy zrobiłem wszystko ok. Nie było by problemu, gdyby baba nie wymusiła. Przestań zmyślać i wymyślać, co by było gdyby babcia miła wąsy.
@reddin: ale ja niczego nie wymyślam. Sam się przyznałeś, że mimo świadomości do czego to zmierza nie chciałeś odpuścić, więc od tego momentu przejmujesz na siebie część winy za sytuację
i to zgodnie z przepisami, bo jak wcześniej pisałem. Jeśli miałeś świadomość sytuacji i miałeś możliwość jej uniknięcia, a mimo to dalej nie odpuszczałeś, to jesteś jej współwinny
@Norskee jak manewrował to nic nie wiedziałem, wiedziałem dopiero jak zaczęła się ciskać, że nie czekałem aż łaskawie sobie wymusi na mnie pierwszeństwo. W tamtym momencie ja olałem i ominąłem. Jakby nie wymusiła, to by sytuacji nie było. Jedyna winna to baba i została jako jedyna ukarana.
@reddin: bronisz rowerzystów, i uwazasz ze nazywanie rowerzystów „pedalarzami” jest okazaniem braku kultury, nie to co na zachodzie. Tylko ze to są pedalarze ,pod moja praca jest chodnik, DDR, ulica i przejście przez pasy na druga stronę drogi na DDR tez są namalowane pasy, według prawa i i kodeksu drogowego gdy pieszy zbliża się do pasów na DDR, rowerzysta ma obowiązek przepuścić pieszego, myślisz ze ilu z tych „pedalarzy” się zatrzymuje
@Srodaoo czy wiesz że 2/3 rowerzystów posiada prawo jazdy? I są aktywnymi kierowcami? Może ci o których piszesz mają audi albo BMW? Przejście dla pieszych musi być oznakowane znakami pionowymi tak btw.
@reddin: To chyba należy im je zabrać skoro nie znają tego przepisu, nie sądzisz? Skoro 2/3 ma prawo jazdy to dobrze wie ze przed pasami powinno się zatrzymać. Sam mam prawo jazdy wiec wiem co i jak.