Aktywne Wpisy
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
co myslicie o wspolpracowniku ktory zawsze ma te same ciuchy na sobie ale te same 2-3 koszulki, nie smierdzi od niego ale widac ze rzeczy sie powtarzaja
#pracbaza
──
co myslicie o wspolpracowniku ktory zawsze ma te same ciuchy na sobie ale te same 2-3 koszulki, nie smierdzi od niego ale widac ze rzeczy sie powtarzaja
#pracbaza
──
testoviron17 +239
Mordunie, on ma 73 lata, a śmieszkujemy jak coś przekręca, a my w jego wieku to z robakami nawet już pewnie nie pogadamy xD
#mecz
#mecz
Komentarz usunięty przez autora
A odpowiadając na pytanie - praktyka. Dla mnie też jakiś czas temu to był wyczyn a teraz już niekoniecznie. Dobrze przepracowana zima/wczesna wiosna daje efekty. Jak zaczniesz jeździć codziennie po 20km to za 2-3mce będziesz spokojnie walił stówki
@1Bodgan: po 15 latach niejeżdżenia rowerem w ogóle, pojechałem góralem setkę po 6 tygodniach jazd. Co prawda komfortowo czułem się do 70 kilometra, ale już od następnego sezonu na szosce, do bezbolesnego przejechania setki po zimie wystarcza zazwyczaj trochę rozruchu (kilka-kilkanaście jazd po 30-50km). Jakbym w zimę nie siedział na dupie tylko jeździł z 2x w tygodniu, to podejrzewam że
@1Bodgan: wykręcają i to dużo dłuższe niż myślisz. Scott Spark 70, rocznik 2012, przerobiony na 1x11, opony 2,35" 3 tygodnie temu przejechał po śladzie krwawej pętli, kierowca lat 54.
1. jedzenie cukier 60g + woda 500ml + szczypta moze 2 soli na 1h jazdy U mnie game changer w tym sezonie. Widzialem ze musze jesc ale ze az tyle. W tym tygodniu bede testowac 80g. Dla poczaktujacych lepiej zaczac z mniejsza porcja cukru.
2. easy start, zone 2 RPE, wdech i wydech nosem co by za szybko nie wbic w tempo
3. bikefit profesjonalny badz metoda prob i
co do żarcia/ picia, szczególnie jak jest gorunc teraz, zrób sobie izotonik na bazie maltodekstryny (cukier i malto w proporcji 2:1+trochę herbaty granulowanej dla smaku i trochę soli, to jest dopiero gamechanger).
@1Bodgan: długi dystans to głównie kwestia głowy - jak przed wyjściem masz motywację i chęć, żeby zrobić