Aktywne Wpisy
LewCyzud +91
LINK DO RESTREAMA-PRZECZYTAJ ZASADY
Restreamowy Amber Gold:
-plusujesz ten wpis
-dodajesz komentarz
-wysyłam pierwszym osobom link na PW
-oni wysyłają otrzymane linki komentującym niżej
-Ty po otrzymaniu linku robisz to samo
-każdy biorący udział wygrywa
#famemma
Restreamowy Amber Gold:
-plusujesz ten wpis
-dodajesz komentarz
-wysyłam pierwszym osobom link na PW
-oni wysyłają otrzymane linki komentującym niżej
-Ty po otrzymaniu linku robisz to samo
-każdy biorący udział wygrywa
#famemma
Lifeobreaker +42
- Po wakacjach inflacja wystrzeli w kosmos przez co RPP będzie musiała podnieść stopy do min 12% żeby ratować złotówkę
- Przez wakacje kredytowe banki będą musiały podnieść WIBOR żeby pozyskać gotówkę którą mieli w planach otrzymać w ratach kredyciarzy
- Sporo kredyciarzy już teraz nie stać na raty i próbują nieśmiało sprzedać nieruchomości ale nadal są w fazie zaprzeczenia
- Na początku 2023 zaczną się masowe wyprzedaże mieszkań przez osoby które zaciągnęły kredyty w latach 2019-2022
- Ceny transakcyjne już wtedy będą niższe o 20%
- Banki zaczną zażądać wpłat dodatkowych zabezpieczeń przez spadek wartości nieruchomości, dla ludzie którzy nie mają gotówki na taką ewentualność wypowiedzenie umowy kredytowej a potem egzekucja komornicza.
- W połowie 2023 budowlańcy będą żreć gruz bo nikt o zdrowych zmysłach nie będzie robił remontów
- Finalnie spadek zatrzyma się na około 40%, spadki zostaną zatrzymane przez fundusze skupujące na okazjach
Dla każdego racjonalnie myślącego człowieka ceny typu 12k za m2 w podrzędnym kraju jak PL to było nieporozumienie ale kredyciarze brali wszystko bo przecież ratka to tylko 2k. Teraz pora zapłacić za swoją głupotę a Ci którzy nie kupili czekają na żniwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budowlanka #remontujzwykopem
Mieszka z rodzicami, mama ugotuje, posprząta, upierze, przypomni o umyciu zębów, to i typ ma dużo czasu na swoje rozmyślania. A że lubi jak innym dzieje się źle, to i ma takie a nie inne wizje.
Wykopki się śmieją, ale ja podobnie jak Ty uważam, że spadki będą takie około 30%.
Wykopki też się ze mnie śmiały jak ponad rok temu pisalem o tym, że kredyciarze 2020-2022 to będą frankowicze 2.0. i że lada moment stópki #!$%@?.
Tak by pisały wykopki w 2007 roku gdyby wtedy istniał wykop :D
@ToTenOdTegoSeraCoGoJadles:
Chłopie, to dziwne, bo ja mam konto na wykopie od 2006 roku.
Aczkolwiek wtedy ten portal był w tamtych latach martwy, wiec nie sprawdzę co pisano w 2006-2007r. bo nic wtedy nie pisano xd
@Viado: Ci co nie kupili to wynajmują i będą wynajmować przez co najmniej najbliższe 5-6 lat.
@Viado: nie za bardzo wiesz jak działa inflacja, co? XD
@Viado: tak :)
dwa mieszkania własnościowe na wynajem i dziękuję szczęściu, że nie #!$%@?łem się w miniratkę na trzecie, hajs przewalutowany w 2020 i leży, czeka, jeść nie krzyczy