Aktywne Wpisy
Caracas +24
Znajoma z swoim facetem zarabiają minimalna krajową.
Obydwoje na kredytach. Wszystko zawieszone jakieś wakacje kredytowe.
Niedawno dowiedziałem się od nich, że wzięli najnowszego IPhona w leasing xD Płacą po 260 PLN miesięcznie przez dwa lata za jedno urządzenie i jeszcze muszą go na koniec wykupić za ponad 1000 PLN.
Ja zarabiam (oficer na statku here) ponad 20 k miesięcznie i mam Relame 7 pro i nie czuję potrzeby wymiany bo działa idealnie
Obydwoje na kredytach. Wszystko zawieszone jakieś wakacje kredytowe.
Niedawno dowiedziałem się od nich, że wzięli najnowszego IPhona w leasing xD Płacą po 260 PLN miesięcznie przez dwa lata za jedno urządzenie i jeszcze muszą go na koniec wykupić za ponad 1000 PLN.
Ja zarabiam (oficer na statku here) ponad 20 k miesięcznie i mam Relame 7 pro i nie czuję potrzeby wymiany bo działa idealnie
lomszyk +18
Witaj,
Jestem hakerem i udało mi się uzyskać dostęp do Twojego systemu operacyjnego.
Mam również pełny dostęp do Twojego konta.
Obserwuję cię już od kilku miesięcy.
Faktem jest, że Twój komputer został zainfekowany złośliwym oprogramowaniem poprzez stronę dla dorosłych, którą odwiedziłeś.
Jeśli nie jesteś zaznajomiony z tym zagadnieniem, wyjaśnię.
Trojan daje mi pełny dostęp i kontrolę nad komputerem lub innym urządzeniem.
Oznacza to, że mogę zobaczyć wszystko na Twoim ekranie, włączyć kamerę
Jestem hakerem i udało mi się uzyskać dostęp do Twojego systemu operacyjnego.
Mam również pełny dostęp do Twojego konta.
Obserwuję cię już od kilku miesięcy.
Faktem jest, że Twój komputer został zainfekowany złośliwym oprogramowaniem poprzez stronę dla dorosłych, którą odwiedziłeś.
Jeśli nie jesteś zaznajomiony z tym zagadnieniem, wyjaśnię.
Trojan daje mi pełny dostęp i kontrolę nad komputerem lub innym urządzeniem.
Oznacza to, że mogę zobaczyć wszystko na Twoim ekranie, włączyć kamerę
- Po wakacjach inflacja wystrzeli w kosmos przez co RPP będzie musiała podnieść stopy do min 12% żeby ratować złotówkę
- Przez wakacje kredytowe banki będą musiały podnieść WIBOR żeby pozyskać gotówkę którą mieli w planach otrzymać w ratach kredyciarzy
- Sporo kredyciarzy już teraz nie stać na raty i próbują nieśmiało sprzedać nieruchomości ale nadal są w fazie zaprzeczenia
- Na początku 2023 zaczną się masowe wyprzedaże mieszkań przez osoby które zaciągnęły kredyty w latach 2019-2022
- Ceny transakcyjne już wtedy będą niższe o 20%
- Banki zaczną zażądać wpłat dodatkowych zabezpieczeń przez spadek wartości nieruchomości, dla ludzie którzy nie mają gotówki na taką ewentualność wypowiedzenie umowy kredytowej a potem egzekucja komornicza.
- W połowie 2023 budowlańcy będą żreć gruz bo nikt o zdrowych zmysłach nie będzie robił remontów
- Finalnie spadek zatrzyma się na około 40%, spadki zostaną zatrzymane przez fundusze skupujące na okazjach
Dla każdego racjonalnie myślącego człowieka ceny typu 12k za m2 w podrzędnym kraju jak PL to było nieporozumienie ale kredyciarze brali wszystko bo przecież ratka to tylko 2k. Teraz pora zapłacić za swoją głupotę a Ci którzy nie kupili czekają na żniwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budowlanka #remontujzwykopem
Ciężko mi sobie w Polsce, przynajmniej w dużych miastach nawet korektę wyobrazić.
Edit: wzrost nominalnych zarobków był w ostatnich latach ogromny. To, że Ty go nie miałeś nie znaczy, że go
https://www.wykop.pl/wpis/66613367/super-prawie-4-5k-raty-z-czego-4-3k-odestek-za-rel/
Czy mi sie wydaje czy sam się #!$%@?łeś po same kule?
Odstaw te wina chłopie.
@Viado: widzę najpierw poszły fachowe wyliczenia "w kosmos" tj. ile to jest w #!$%@?? a do tamtego drzewa i jeszcze w #!$%@?, ale potem podumałeś, że bez numerków to tak mało profesjonalnie i numerki jakieś z dupy wyciągnąłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Całkiem możliwe, że przy wysokiej inflacji spadki będą nieznaczne w ujeciu złotówkowym.
Jasne spadki będą i będą trwały kilka lat ja szacuje spadek nominalny o około 20-30 procent na przestrzeni 3-5 lat.
Popatrz na historyczne spadki cen nieruchomości w Polsce, europejskich krajach i USA. Bo widać bo widać po twoim wpisie myślenie życzeniowe.
Sytuacja była wyjątkowa i popyt został ostro obcięty
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora