Wpis z mikrobloga

@Gawol_1: te programy powinny dawać opiekuna wybranej rodzinie, bo każda z nich to jest zwyczajnie przykład ekstremalnej nieporadności życiowej. Danie domu sprawi tylko, że trochę wyciągnie się ich wyżej na tej równi pochyłej, ale nie sprawi się, że przestaną się dalej toczyć w dół. xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Gawol_1: @Fattek: chodzi o to że tylko leniwa patologia ma dom z grzybem i syf wszędzie, a im większy kontrast będzie na koniec programu tym lepszy efekt dla widza.

Trudno żeby remontowali komuś biednemu ale ogarniętemu, gdzie główny problem to farba i nowe meble xd
  • Odpowiedz
@Pocholere: już sam prąd często robi swoje bo wiecej świateł, do tego często jak rodzina siedzi w jednym pokoju to grzeją tam własnym ciałem i tylko awaryjnie trzeba dogrzewać. Jak nagle zrobią się z tego 40m2 i ogrzewanie czym innym niż pięć na śmieci to jest problem
  • Odpowiedz
@Gawol_1: boże co za polaczkowe zawistne myślenie. Większość tych programów to wygląda tak, że babcia z minimalna emerytura opiekuje się osieroconymi wnukami. Co ty p--------z o ludziach bez pracy tam. Albo jacyś ludzie z dużym uposleszeniem czy niepełnosprawnością. Aż tak bardzo boli Cię d--a że ktoś wyremontuje biednym ludziom dom?
  • Odpowiedz
@Gawol_1: są odcinki świąteczne gdzie odwiedzają bohaterów po jakimś czasie. Śmiesznie się patrzy na te designerskie wnętrza obwieszone świętymi obrazkami czy nowy telewizor przykryty babcina serwetką. Po drugie był na wykopie wywiad z producentką programu i mówiła że 80-90% zgłoszeń odpada na etapie weryfikacji jak wychodzi np niejasny status prawny lokalu, wyskoczy jakaś niebieska karta czy stary wyrok.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Fattek:

bo każda z nich to jest zwyczajnie przykład ekstremalnej nieporadności życiowej.

A przez to również potwierdzenie, że gówniaka, a nawet ich gromadkę, może zrobić byle debil lub nawet małpa.
I dlatego uważam, że wszystkie 500+ to prosta droga do zdebilenia społeczeństwa.
  • Odpowiedz
No ja wiem, że dla nas to oczywiste, że trzeba iść do pracy, że trzeba dbać o dom itd. Tylko wyobraźmy sobie, że rodzimy się w rodzinie patusów, wszyscy chleją, ojciec w pierdlu, mieszkanie w jakimś kurniku przy którym nikt nic nie robi i nie robił. Nie było wyboru, tak się urodziłeś. Nikt nie dba o to czy się uczysz czy nie, szybko sam zaczynasz chlać bo wszyscy w twojej bańce społecznej
  • Odpowiedz
@Gawol_1: nie oglądałam wszystkich odcinków, ale moi rodzice oglądają, więc jak ich odwiedzam to ja też. Jeden odcinek był kręcony w moim mieście - z tego co mówili to "rodzinę" zgłosiła pracownica mopsu. Moim zdaniem to oznacza, że dobrze rokowała. Zresztą to była dość młoda pracująca dziewczyna, bodajże bez rodziców, z dziećmi, to nie "patologia", która o nic nie dba. Mieszkanie czy dom remontowany musi być własnościowy i niezadłużony. W
  • Odpowiedz