Aktywne Wpisy
xionacz +1676
Malenaa +61
Rzuciła mnie przez SMS xD szybko poszło
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Budowę kanału rozpoczęli Niemcy w roku 1911, lecz wybuch I wojny światowej przerwał prace. Śluza w Leśniewie Górnym jest jedną z 10 śluz, jakie miały powstać w systemie Kanału Mazurskiego i jedną z pięciu znajdujących się na terenie Polski. Kanał Mazurski miał zapewnić wodne połączenie Wielkich Jezior Mazurskich z Bałtykiem, poprzez rzekę Łynę i Pregołę. Miał też służyć do wykorzystania energii wodnej do poruszania siłowni wodnych i osuszenia około 17 tys. hektarów łąk. W późniejszym okresie zrezygnowano z funkcji energetycznej kanału. Miał służyć transportowi towarów takich jak drewno, zboże, węgiel, a także, produktów przemysłowych. Całą żelbetową konstrukcję można suchą nogą obejść dookoła.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc zatrzymanych w czasie.
Mój blog / Fanpage / Instagram / Patronite
#fotografia #opuszczone #polska #ciekawostki #historia #podrozujzwykopem
BTW: sugestia na przeszłość, poddaje pod rozważenie: moze warto byłoby do treści doklejać link google, żeby każdy od razu mial podaną na tacy konkretną miejscówkę jak dotrzeć do atrakcji?
W domu muszą się ciebie wstydzić.
Wiadomo, to śluza na Kanale Mazurskim
Polecam przejść się od mamerek (kozackie bunkry, w tym 2006 również stały sobie samopas w lesie) wzdłóż kanału mazurskiego do tej śluzy.
Komentarz usunięty przez autora