Aktywne Wpisy
diarrhoea +219
No i dokładnie tak się wpada w długi dzięki piramidzie.
Dziewczyna zostawia etat, bo brak wyników zrzuca nie na to, że jest to oszustwo, tylko na toksyczną atmosferę w jej pracy.
Za oszczędności pojechała robić konent na wakacjach w turcji, nawet wypowiedzenie zabrała ze sobą, żeby walną to foto.
Oszczędności skończą się szybciej, niż myśli, bo poza kosztami życia dochodzą koszty tkwienia w piramidzie + wyjazdy po kosztach (jak to w GC) byle ponagrywać najwięcej rolek jak to tylko możliwe. Sekta będzia przekonywać ją, że musi bardziej cisnąć, (wiadomo, siła, ogień ogień) i takie osoby prędzej wezmą kolejną chwilówkę, niż rzucą to w #!$%@? i pójdą do pracy.
Trochę
Dziewczyna zostawia etat, bo brak wyników zrzuca nie na to, że jest to oszustwo, tylko na toksyczną atmosferę w jej pracy.
Za oszczędności pojechała robić konent na wakacjach w turcji, nawet wypowiedzenie zabrała ze sobą, żeby walną to foto.
Oszczędności skończą się szybciej, niż myśli, bo poza kosztami życia dochodzą koszty tkwienia w piramidzie + wyjazdy po kosztach (jak to w GC) byle ponagrywać najwięcej rolek jak to tylko możliwe. Sekta będzia przekonywać ją, że musi bardziej cisnąć, (wiadomo, siła, ogień ogień) i takie osoby prędzej wezmą kolejną chwilówkę, niż rzucą to w #!$%@? i pójdą do pracy.
Trochę
ashwaganda +182
Rzeczywiście mega upał. Nic mnie tak nie denerwuje jak te czerwono czarne mapy, które mają powodować u nas wylew, że planeta ginie #bekazlewactwa #bekaztvn #tvn #propaganda #ekologia #bekazpodludzi
Czy te kursy internetowe np java/python po 10/14k są coś warte? Bo trwają dość długo 9 miesięcy a moja praca kolidowałaby z wolnymi weekendami. Czy lepiej szukać materiałów z neta za free i uczyć się z tego?
Na tą chwilę zarobki 4.5/5.5k lvl 23 sporo wolnego czasu.
Jakie kierunki polecacie, wiem że branża jest bardzo rozwinieta ale nie wiem w czym bym się odnalazł może w grzebaniu w kodach.
Liczę na mądre odpowiedzi i jakieś rady
#it
#programista15k
#komputery
#informatyka
#programowanie
1. https://www.wykop.pl/wpis/66264217/tak-obserwuje-tagi-programowanie-programista15k-i-/
2. Jeśli musisz wydać kilkanaście tysięcy na kurs, żeby dostać podstawowe informacje dostępne bezpłatnie w Internecie, to nie wróżę Ci powodzenia w tej branży.
3. Angielski to podstawa. Hiszpański Ci się nie przyda w branży, ale jeśli masz ochotę to po prostu ucz się tego języka dla przyjemności.
4. Pytanie, dlaczego interesujesz się IT. Jeśli tylko dlatego ponieważ słyszałeś o nie wiadomo jakich zarobkach, również nie wróżę
I domyślam się że jest to ciężki kawał chleba bo nikt nikomu nie płaci za niewiedzę, poszukam jakiś ciekawych materiałów na yt czy innych stronach i postaram się sprawdzić czy jest to dla mnie
Komentarz usunięty przez autora
Większość programistów, których znam po angielsku mówi raczej słabo, na tyle, żeby powiedzieć na daily co robią i komunikować się w pracy na podstawowym poziomie. Im lepszy
Kursów nie polecam - tak jak pisali inni, to raczej nie pomoże. Łatwo wpaść w pułapkę - pomyślisz, że kupiłeś taki drogi kurs, to na pewno będzie dobry i wszystko opanujesz. A cudów nie ma, jaki by taki kurs nie był, chodzi bardziej o Twój wkład pracy.
Jak jesteś zupełnie zielony w programowaniu, to ja bym polecał najpierw opanowanie podstaw jakiegoś języka, np. korzystając z jednego z darmowych kursów na codecademy. Tam jest łatwo rozpocząć, bo kod pisze się w przeglądarce i jesteś prowadzony za rękę.
@poborski28151691: tak
Jeśli masz niecałe15 minut to posłucha tego video: How I Would Learn To Code (If I Could Start Over) - to chyba dobre podsumowanie wszystkiego, co bym miał w tym temacie powiedzieć lub podpowiedzieć w odpowiedzi na Twoje pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
TL;DR: jeśli nie masz kłopotu z motywacją, lubisz uczyć się nowych rzeczy, lubisz rozwiązywać, często skomplikowane, problemy - to kurs za 15K nie jest Ci potrzebny.
Jeśli tylko masz dużo wolnego czasu i myślisz, że możesz się nauczyć programować płacąc za jakiś kurs - to jest podobnie jak z korzystaniem do ćwiczeń z trenera personalnego - pewnie nie zostaniesz kulturystą, ale może Cię zmotywować przez te na przykład 9 miesięcy, żebyś zyskał trochę kondycji i potem mógł samemu pociągnąć temat i samemu chodzić na
To może trochę jakieś "Polactwo" i nasze kompleksy biją ode mnie, ale czasem aż wstyd się pokazać z takim dev-em u anglojęzycznego klienta (bo choć wszystko potrafią zrozumieć, to nie potrafią zwięźle i precyzyjnie
Ale imo bootcampy nie są warte pieniędzy.
@poborski28151691: Najpierw to polecam samemu, a nie od razu wydawać kasę. Jakbyś chciał pograć w bilard, to od razu zamówiłbyś najwyższej jakości stół za kilka tysi, najdroższy sprzęt i oficjalna czapeczkę klubu bilardowego,