Aktywne Wpisy
kopek +218
TVP to teraz tako drugi TVN xd
Co za kraj
Co za kraj
alonzoo3 +107
Pod koniec roku znajomi poznali mnie ze swoją wolną znajomą (30+).
Pierwsze spotkanie było całkiem obiecujące więc zaprosiłem ją na drugie. Powiedziała że jest bardzo chętna ale niestety miała wtedy dużo pracy (2 prace na raz) i nie da rady przez najbliższe 2 tygodnie. Mówię, to ok, daj znać jak będziesz miała czas to coś ustalimy. Powiedziała że ok. I od ponad miesiąca się nie odezwała.
Uznałem, że nie jest zbytnio zainteresowana
Pierwsze spotkanie było całkiem obiecujące więc zaprosiłem ją na drugie. Powiedziała że jest bardzo chętna ale niestety miała wtedy dużo pracy (2 prace na raz) i nie da rady przez najbliższe 2 tygodnie. Mówię, to ok, daj znać jak będziesz miała czas to coś ustalimy. Powiedziała że ok. I od ponad miesiąca się nie odezwała.
Uznałem, że nie jest zbytnio zainteresowana
Kto nie wziął po kule przegrał życie ehhh ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#nieruchomosci #inflacja
@Pentylion: banki beda sie zabijały w wciskaniu kredytów. Kto wykluczy najlepsza grupę?
Wakacji kredytowych nie popieram (rząd nie powinien się #!$%@?ć), ale jeżeli już się #!$%@? to sobie skrócę kredyt o dwa lata.
@Pentylion: raczej #!$%@? od rzeczy :)
@molski: mógłbyś wyjaśnić? Ja byłem przekonany, że wakacje kredytowe na 3 miesiące oznaczają, że nie muszą przez 3 miesiące spłacać. Jak to się ma do 10% jak kredyty hipoteczne są raczej na 300 miesięcy niż na 30 miesięcy?
Państwo właśnie dało kredytowiczom 8 takich rat za darmo. Mogą w ten sposób splacic ~17k kapitału czyli około 5-6% całości za DARMO (przyznaje się, przesadziłem z 10% póki co).
Nadpłacony w ten sposób kapitał na dłuższa metę da o wiele większe oszczędności, więcej niż 100k na przestrzeni całego okresu
@molski: oooo i teraz rozumiem. dzięki