Wpis z mikrobloga

Zauważyłem że na starość zacząłem doceniać proste pizze. Kiedyś zamawiałem pizzę z milionem składników aż z nich spadało ale teraz głównie jem margherite. Margherita pozwala też ocenić jakość pizzeri bo smak bardziej zależy od jakości przygotowania niz samych składników.

Na zdjęciu 2 pizzę zamówione na Sycylii, najlepsze jakie jadłem.

#przemyslenia #pizza #foodporn
Pobierz espumisanmax - Zauważyłem że na starość zacząłem doceniać proste pizze. Kiedyś zamawi...
źródło: comment_16577357632UySq9TXwoZ93SKtSNmpuV.jpg
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@espumisanmax: "bo smak bardziej zależy od jakości przygotowania niz samych składników."
No jednak to składniki są najważniejsze, przynajmniej w Polsce. Na Sycylii składniki będą podobnej jakości i tam rzeczywiście będzie się liczyła jakość przygotowania, chyba że ktoś będzie kupować tani ser ¯\_(ツ)_/¯

Też jestem stary, lubiłem kiedyś pizzę na grubym z milionem składników, ale nie jestem już w stanie przerobić tylu kalorii, pizza na cienkim z salami picante i styknie.