Aktywne Wpisy
fantaa +66
1 plus i go podpalam, jeszcze #!$%@? jestem z sobotniej imprezy #heheszki #czarnyhumor
![fantaa - 1 plus i go podpalam, jeszcze #!$%@? jestem z sobotniej imprezy #heheszki #c...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/beb840f814cdec64890df0be5559b772fcb652171ce4de4a3c11bbe09805bba7,w150.jpg?author=fantaa&auth=f2cc6fe5d0b5bb5be097891dbfb51da2)
źródło: IMG_1432
Pobierz
MillerN 0
Może ktoś wyjaśnić dlaczego absolutnie nikogo w #wroclaw nie interesuje używana #opona w super stanie? nadal takie bogactwo w PL że nikt używek nie kupuje? wystawione na allegro i 0 odzewu. Co robię źle? gdzie wystawia się obecnie #opony?
Mam z 2020 jak nówka Zeetex HP2000 VFM 215/55 R16 97 Y XL x4 komplet, przejechane dosłownie 3tys km. Komplet 4 opon na lato jak znalazł. Ciche 69dB klasa A, hamowanie na
Mam z 2020 jak nówka Zeetex HP2000 VFM 215/55 R16 97 Y XL x4 komplet, przejechane dosłownie 3tys km. Komplet 4 opon na lato jak znalazł. Ciche 69dB klasa A, hamowanie na
![MillerN - Może ktoś wyjaśnić dlaczego absolutnie nikogo w #wroclaw nie interesuje uży...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/0fd66f9d285b7b0a71ce2ea42a1a54cd4d8792416550b183a6ca3d6a63b44e81,w150.jpg)
źródło: 20240324133511132
Pobierz
Dzisiejsza pizza, wyszło chyba rozsądnie.
Jako, że mam w pamięci świeżo przeczytany wątek:
https://www.wykop.pl/wpis/66592575/moja-pierwsza-pizza-wyglada-niezle-czekam-az-troch/
i jakiś tam % we krwi, to to naszła mnie pewna refleksja.
Nie ważnie jak robimy daną potrawę, po prostu za każdym razem starajmy się ją zrobić lepiej. Nie bójmy się eksperymentować, nawet gdy któraś próba czy nowa receptura nie wypali zupełnie. Przepis z netu czy gdzieś tam zasłyszany to jedno, własne doświadczenia i smaki, kuszą nas do eksperymentowania. Bądźmy też otwarci na krytykę, bo zawsze jest miejsce na poprawki. Nie ma czegoś takiego jak ideał, przynajmniej ja tego nie wyznaję. Czerpanie z czyjejś wiedzy (kogoś ogarniętego) jest jednak cholernie cenne.
Na zakończenie tego w sumie #gownowpis, chce podziękować @Maldonado za wszystkie cenne rady które do tej pory zamieścił na mikro - w temacie pizzy domowej. W głównej mierze, to właśnie dzięki niemu, pizza wychodzi mi tak jak tego oczekuję, smacznie i chyba poprawianie jak na warunki.
https://drive.google.com/drive/folders/1E3tdZplXpkZ-iJ-o3UDBLImW2Uf_KA3n?usp=sharing
źródło: comment_1657731330xigJkGxZsyOg3N5669siW4.jpg
PobierzJako niesmaczny (niestety)
555 g mąki (355 Caputo Pizzeria oraz 200 Caputo Cuoco)
333 g lodowatej wody
15 g soli morskiej
8 g oliwy z oliwek
0,7 g drożdży świeżych
Osobiście lubię grubsze ciasto i z tych proporcji wychodzą mi trzy kulki ~300 gram każda. Jeśli preferujesz mniejsze, śmiało możesz przeskalować przepis. Mieszanie różnych rodzajów mąki to taki mój kaprys, lubię udziwniać :)
Co do czasów, grafik wyglądał