Aktywne Wpisy

źródło: temp_file5256611690359751319
Pobierz
golden87 +37
#pokazauto #mercedes #e220
Takie moje małe #chwalesie i małe marzenie motoryzacyjne spełnione... ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiadomo, szkoda ze nie S-ka w coupe, szkoda ze nie V8... ale trzeba mierzyć siły na zamiary :-) Do sprawnego poruszania się po mieście wystarczy, wyposażenie też daje rade (elektryka+klima), czas płynie wolniej. Pozdrawiam Mirków i Mirabelki ¯\(ツ)/¯
Takie moje małe #chwalesie i małe marzenie motoryzacyjne spełnione... ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiadomo, szkoda ze nie S-ka w coupe, szkoda ze nie V8... ale trzeba mierzyć siły na zamiary :-) Do sprawnego poruszania się po mieście wystarczy, wyposażenie też daje rade (elektryka+klima), czas płynie wolniej. Pozdrawiam Mirków i Mirabelki ¯\(ツ)/¯
źródło: mojmerc
Pobierz

Jak radzicie sobie w kwestii rozwoju osobistego kiedy w projekcie nie ma osób z którymi można podyskutować na temat rozwiązań i technologii, a na code review nie dostajecie żadnych komentarzy/pytań/uwag? Czy to ten etap kiedy można liczyć tylko na siebie, a wiedzę czerpać z bardziej zaawansowanych kursów i prelekcji/webinarów/eventów? Brakuje mi pomysłu na siebie, a zmiana pracy na ten moment to ostateczność
Zwyczajnie lubię poszerzać wiedzę i mam pewne pomysły na generyczne komponenty, które próbuję implementować.
Rozumiem. Mam tak jak ty - fajnie poszerzać wiedzę, szkoda tylko, że jak się jej nie wykorzystuje w praktyce, to się zapomina ( ͡° ʖ̯ ͡°) a chciałbym robić coś trudniejszego. Obecnie robię proste CRUDy. Chociaż warunki mam bardzo komfortowe i hajs się zgadza i połowę dnia pracy mogę spokojnie na naukę poświęcić, to nie wiem w którą stronę się rozwinąć.
Ostatnio manager mi wspomniał
Rozumiem twoją samotność. Też tak czasem się czuję pracując w IT. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pracując samodzielnie nad zadaniem trafiasz na problemy, ktore musisz rozwiązać sam. W rezultacie z nikim się niczym nie dzielisz oprócz wyniku pracy, a we wspomnieniach
Jest idealny, żeby pokazać, że rozważanie kwestii technicznych jest często bezprzedmiotowe, jeśli tylko zmienimy sposób myślenia. "Delete or SoftDelete? Nope - Adding."
Gdy już obejrzysz, wróć do pytania - gdzie tu sens posiadania restowego
DELETE [http://server.com/api/resource/:id](http://server.com/api/resource/:id)Boom - dzien dobry, możemy dyskutować :D
Cały ten kanał to kopalnia wiedzy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masz taką prosta domenę