Płacz i skowyt samochodziarzy bo zrobili 6 progów zwalniających i już nie można z---------ć. Trzeba zwolnić. Polscy kierowcy to p--------a dzicz.
W piątek tamtędy jechałem i inwestycja bardzo na plus. Z-----------e kończy się urwaniem zawieszenia a nie śmiercią postronnych osób lub wypadkiem. Co chwila były na tej drodze jakieś poważne kolizje.
I ten płacz, że ścieżka rowerowa jest taka szeroka, kto to widział aby mieli tyle miejsca a blaszana puszka tak mało. Pieszych oraz rowerzystów jest tam w sezonie letnim cała masa ze względu na turystyczny region związany z Górami Świętokrzyskimi.
@everybodykombinerki: si, to prawda, niektórzy widzą kawałek prostej, to nie są w stanie pojechać 40-50, tylko 70-80. Jakby na dojeździe z P---------a to P----------a to miało coś zmienić.
@Baczy: widać, że nie masz prawa jazdy nawet. Tam się nie da minąć z czymś większym niż Ducato. Musiałem już kilka razy wjechać tam na chodnik (i narażać Twoje niebezpieczeństwo jeśli jesteś pieszy m czy rowerzysta). Kwestię progów pominę bo mam wysokie auto.
@kuraku: ja bym powiedział, że 70-80 to mniejsza część problemu, dla mnie problem się zaczyna jak idiota jedzie 120 albo wyprzedza dla samego faktu wyprzedzenia i "pokazania kto jest górą"
@everybodykombinerki: tak, masz absolutnie rację. Jak zacząłem rozumieć jakie głupoty zdarzyło mi się odwalać na drodze, to aż mi za siebie wstyd, ale z drugiej strony cieszę się, że się zmieniłem i widzę takie głupoty teraz. I zaczynam uważać, że jak w terenie zabudowanym, gdzie miksuje się ruch samochodowy, pieszy, rowerowy i np. tramwaje ktoś jest w stanie rozpędzić się czymś innym niż sportowa fura lub motocykl do 120, to
@Baczy: ludzie to są jednak p------i. Wpierw równają nawierzchnię, kładą asfalt aby była płasko i dzięki temu była dobra droga. A potem robią na tym sztuczne wyboje, aby było nierówno i droga już nie jest była taka dobra xD
Jeszcze potem będą coś brzdąkać o ekologii gdy takie progi powodują większe zużycie zawieszenia i paliwa. Również u kierowców, którzy jeżdżą przepisowo.
@Baczy: tam będą progi zwalniające?? super! Ale to przecież wojewódzka, to chyba na nich nie może być progów? coś się zmieniło? Ostatnio tym tematem się interesowałem parę lat temu, gdy chcieliśmy progi w naszej okolicy :D
Płacz i skowyt samochodziarzy bo zrobili 6 progów zwalniających i już nie można z---------ć. Trzeba zwolnić. Polscy kierowcy to p--------a dzicz.
W piątek tamtędy jechałem i inwestycja bardzo na plus. Z-----------e kończy się urwaniem zawieszenia a nie śmiercią postronnych osób lub wypadkiem. Co chwila były na tej drodze jakieś poważne kolizje.
I ten płacz, że ścieżka rowerowa jest taka szeroka, kto to widział aby mieli tyle miejsca a blaszana puszka tak mało. Pieszych oraz rowerzystów jest tam w sezonie letnim cała masa ze względu na turystyczny region związany z Górami Świętokrzyskimi.
#kielce #rower #samochody #kierowcy #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
źródło: comment_1657696583OUGjmM9cFuNn85elW6DgSs.jpg
Pobierzdużo sprowadza się do nadmiaru emocji na drodze
I zaczynam uważać, że jak w terenie zabudowanym, gdzie miksuje się ruch samochodowy, pieszy, rowerowy i np. tramwaje ktoś jest w stanie rozpędzić się czymś innym niż sportowa fura lub motocykl do 120, to
Jeszcze potem będą coś brzdąkać o ekologii gdy takie progi powodują większe zużycie zawieszenia i paliwa. Również u kierowców, którzy jeżdżą przepisowo.
Skończyli układać tam asfalt na DDR?
@Torgerd: więc wystarczy montować progi zwalniające, które są adaptacyjne, np. takie:
https://m.demotywatory.pl/4880288/Te-progi-zwalniajace-wypelnione-ciecza-nie-newtonowska
@Baczy: ( ͡° ͜ʖ ͡°)