Wpis z mikrobloga

https://www.facebook.com/ebodzentyn/posts/pfbid02mLsmwUe9fMWUk2nVdRDeuJC57ncaWXaSyEkgPKdD8NiQFJ6UVJcrUs6AE5cmq7qul

Płacz i skowyt samochodziarzy bo zrobili 6 progów zwalniających i już nie można z---------ć. Trzeba zwolnić. Polscy kierowcy to p--------a dzicz.

W piątek tamtędy jechałem i inwestycja bardzo na plus. Z-----------e kończy się urwaniem zawieszenia a nie śmiercią postronnych osób lub wypadkiem. Co chwila były na tej drodze jakieś poważne kolizje.

I ten płacz, że ścieżka rowerowa jest taka szeroka, kto to widział aby mieli tyle miejsca a blaszana puszka tak mało. Pieszych oraz rowerzystów jest tam w sezonie letnim cała masa ze względu na turystyczny region związany z Górami Świętokrzyskimi.

#kielce #rower #samochody #kierowcy #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Baczy - https://www.facebook.com/ebodzentyn/posts/pfbid02mLsmwUe9fMWUk2nVdRDeuJC57nca...

źródło: comment_1657696583OUGjmM9cFuNn85elW6DgSs.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Baczy: widać, że nie masz prawa jazdy nawet. Tam się nie da minąć z czymś większym niż Ducato. Musiałem już kilka razy wjechać tam na chodnik (i narażać Twoje niebezpieczeństwo jeśli jesteś pieszy m czy rowerzysta). Kwestię progów pominę bo mam wysokie auto.
  • Odpowiedz
@everybodykombinerki: tak, masz absolutnie rację. Jak zacząłem rozumieć jakie głupoty zdarzyło mi się odwalać na drodze, to aż mi za siebie wstyd, ale z drugiej strony cieszę się, że się zmieniłem i widzę takie głupoty teraz.
I zaczynam uważać, że jak w terenie zabudowanym, gdzie miksuje się ruch samochodowy, pieszy, rowerowy i np. tramwaje ktoś jest w stanie rozpędzić się czymś innym niż sportowa fura lub motocykl do 120, to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Baczy: ludzie to są jednak p------i. Wpierw równają nawierzchnię, kładą asfalt aby była płasko i dzięki temu była dobra droga. A potem robią na tym sztuczne wyboje, aby było nierówno i droga już nie jest była taka dobra xD

Jeszcze potem będą coś brzdąkać o ekologii gdy takie progi powodują większe zużycie zawieszenia i paliwa. Również u kierowców, którzy jeżdżą przepisowo.
  • Odpowiedz
@Baczy: tam będą progi zwalniające?? super! Ale to przecież wojewódzka, to chyba na nich nie może być progów? coś się zmieniło? Ostatnio tym tematem się interesowałem parę lat temu, gdy chcieliśmy progi w naszej okolicy :D

Skończyli układać tam asfalt na DDR?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Baczy: jeszcze żeby te progi zwalniające miały kształt sinusoidy by osoby jeżdżące zgodnie z przepisami ich nie czuły. Ale nie, tutaj nie ma żadnych standardów więc jak przejedziesz nawet 10km/to auto skacze jakby w-----o się na minę. Z punktu widzenia rowerzysty to też c-----a.
  • Odpowiedz