Wpis z mikrobloga

wszyscy co mówią, że gastroskopia jest okej to kłamią ( ͡° ʖ̯ ͡°)

jakbym jeszcze raz to miała w niedalekiej przyszłości, bez zapomnienia jakie to było beznadziejne, to tylko narkoza ogólna XDDDDDDDD
jezu zaraz się w kłębek zwine do końca dnia, tylko w końcu coś zjem
#badania #medycyna #zdrowie #zalesie
  • 23
  • Odpowiedz
@Deadend: to tak samo wygląda, tylko dołem? tej samej szerokości rura? ja #!$%@? ( _) w ogole myślałam, że to będzie, nie wiem, rureczka o srednicy 1,5cm max, a nie takie coś (,)
  • Odpowiedz
@lunaria: no najpierw palec w dupę i później wjeżdża, serio to z tego wszystkiego nie skupiłem się na grubości rury ( ͡° ͜ʖ ͡°) mniej drastycznie reaguje organizm, nie tak gwałtownie, jak w przypadku gastro, za to samo badanie trwa dłużej. ze względu na wtlaczane powietrze trzeba #!$%@?ć bąki w trakcie badania, po też i mogą to być najspektakularniejsze bączury w Twoim życiu. Bezpośrednio po też
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Deadend aż się zwinęłam w kulkę jeszcze bardziej, nie wiem co z tego jest najgorsze XDDDD o nie nie, tylko dopłata do znieczulenia ogolnego
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Deadend a tak tak, tu jestem bardzo zadowolona, tylko mam traumę i przeżywam chwilowo XD Mam nadzieję, że u ciebie też oki/rzeczy lekkie, które można w miarę dobrze załatwić :)
  • Odpowiedz
@lunaria: w takim razie cieszy mnie to i trxymam kciuki, żeby było fajnie na kolono jak kiedyś pojawi się okazja, chociaż oczywiście lepiej, żeby jej nie było. U mnie okazało się, ze powinienem badać głowę, nie dupę. Po przeswietleniu wszystkiego z góry na dół moglem być dopiero pewien, że wszystko gra w układzie trawiennym, bo objawy somatyczne były naprawdę silne. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sabuliga gastropatia rumieniowo-grudkowa, jakieśtam uniesione nadżerki z których pobrano wycinki do badania, niestety nic na razie nie wiem co dalej i nie udaje, że rozumiem,wyniki do 3 tygodni, a gastrolog dopiero pod koniec miesiąca ( ͡° ʖ̯ ͡°) stety niestety helico brak, a tak to będę musiała szukać przyczyny dalej echhh
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@drakan8 kurna w luxmedzie byłam! Automaty z wodą, miejsce na parasolki, czyste ściany i nowoczesny branding, oszukali mnie (,) chyba, że mogą być jeszcze większe te rury, wtedy to ojej XD
  • Odpowiedz
@lunaria: może nie kłamią, tylko mieli robione gdzie indziej. I nie potrzeba ogólnego, żeby nic nie czuć.

Ja mam tylko doświadczenia z bronchoskopią, też wpychanie rury, tylko przez tchawicę a nie przełyk. Koleżanka miała w jednym szpitalu i mnie okropnie nastraszyła, mówiła że najgorsze doświadczenie ever, dławiła się, dusiła, koszmar. Mi z kolei w innym szpitalu kazali się położyć, odchylić głowę do tyłu, a następna rzecz którą pamiętam to obudzenie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@min_borda no bo są dwa znieczulenia, jedno na żywca, psikaja ci tylko w gardło, drugie takie jak miałeś, że się budzisz po 15 minutach, i to nazwałam ogólnym.
  • Odpowiedz
@lunaria: ta koleżanka od gastro miała dwa razy psikane, tylko mówiła że za pierwszym razem psiknęli jej raz, a za drugim sześć i to zrobiło różnicę. Więc chyba zależy kto robi.
  • Odpowiedz
@min_borda: kurna, ja po 1 już się dławiłam, nadprodukcja śliny x100 i nie wiedziałam co sie dzieje, bo szybkoszybko zaczeli mnie ustawiać, nienienie, i tak w przyszłości tylko spanko, cały zabieg był dla mnie mega niekomfortowy, łącznie z odruchami wymiotnymi i jednym ciągłym bekiem. bleh.
  • Odpowiedz