Wpis z mikrobloga

Powodzenia. Mam dokładnie taki samy etap w życiu.
Nigdy w życiu nie miałem styczności z IT - a teraz chodzę do uniwersytetu na kurs QA i szukam już po trochu bezpłatnego stażu

Tylko że w Wilnie z tym cholernie ciężko. Na LinkedIn JEDNA propozycja QA stażu na którą już mają 146 chętnych na to jedno miejsce
wit2012 - Powodzenia. Mam dokładnie taki samy etap w życiu. 
Nigdy w życiu nie miałe...

źródło: comment_1657615135Db55zZQSTHyY19hvnuBe1Y.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
na testera juniora?! O.o

@vosmor: Znalem laskę z Indii, która przyjechała do Irlandii tak z 10 lat temu i nie potrafiła wtedy nawet kawy w kawiarni zamówić, a znalazła pracę jako testerka - tylko początkowo jedynce co robiła to uczyła się angielskiego.
Dziwaczne, ale ponoć takie mieli ciśnienie wtedy na ludzi.

@dudemeister: Jak poszło?
  • Odpowiedz
@dudemeister: wtf o.O Hindusami się nie przejmuj, może jeden procent z nich cokolwiek potrafi (na grupach o automatyzacji np na linkedinie hindusi pracujacy niby jako senior engineer pytaja się o lokatory ;) ). Pierwszy raz słyszę o takej formie rekrutacji...dla mnie idiotyzm, no ale wazny efekt ;) daj znać jak bedziesz cokolwiek wiedział. Obstawiam, ze jest tam bardzo duża rotacja, nic no trzymam kciuki ;)
  • Odpowiedz
@LittleBallofFur: No właśnie to były pytania prostsze niż na juniora momentami, bo projekt niezbyt skomplikowany to o cuda nie pytałem... Dziewczyna wpisana dobra znajomość sql i nie potrafi najprostszego selecta z joinem zrobić mając na to kilka minut na zastanowienie się nawet, chłopak 3 lata doświadczenia niby testował rest api na pytanie jakie zna metody http to mówi, że nie do końca wie co to. Więc nooo to takie pytania
  • Odpowiedz