Wpis z mikrobloga

Z ciekawości czy pracodawca może po uprzednim daniu wypowiedzenia pracownikowi i nakazaniu pójścia na przymusowy urlop zablokować dostęp do giełd + maila? :D
#spedycja
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goferek: aż tak dokładnie nie wiem, dla mnie to trochę dziwna sytuacja, bo przecież mogłaby jeszcze zarobić dla przedsiębiorcy coś
  • Odpowiedz
@Qtko: jeśli to pracodawca rozwiązał umowę to widocznie miał ku temu powody i w takich sytuacjach bardzo często zwalnia się pracownika z dalszego wykonywania pracy, nawet jeśli ten nie ma na tyle urlopu do wybrania by przez cały okres wypowiedzenia nie pojawiać się w pracy.
  • Odpowiedz
@goferek: Mam dwóch klientów, których przeniosłem z poprzedniej firmy do aktulnej.. To teraz klienci są "właśnością" pracodawcy?

""
  • Odpowiedz
@Qtko: no a czyją? Jak to sobie wyobrażasz, np. przedstawiciel handlowy firmy przechodzi do konkurencji i klienci których on ściągnął/obsługiwał przechodzą z automatu do nowej firmy? Właśnie dlatego często firmy wymagają podpisania zakazu konkurencji, żeby taki były handlowiec nie wykorzystywał na lewo kontaktów z ich firmy by nakłonić ich klientów do zmiany kontrahenta. A co tu dopiero mówić o automatycznym "przeniesieniu" klientów.
  • Odpowiedz
@goferek: Wszystko zależy czy firma w której pracuje ma lojalkę / zakaz konkurencji.

Ja staram się trzymać dobre relacje z klientami aby przy ewentualnej zmianie pracy chcieli oni pracować ze mną

Taka sytuacja o której piszesz może powodować patologię aby zatrudniać ludzi, zgarnąć ich klientów i wypieprzyć

@Qtko która to już spedycja w twojej karierze xd?
  • Odpowiedz
Ja staram się trzymać dobre relacje z klientami aby przy ewentualnej zmianie pracy chcieli oni pracować ze mną

@dizzydom: 2ga a czemu pytasz?
  • Odpowiedz
@Qtko: A nie wiem, kojarzę ciebie z tagu jak opisywałeś jakieś kwasy/problemy - czysta wścibskość i ciekawość ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W firmie, o której piszesz masz lojalkę / zakaz konkurencji czy cokolwiek? Uważam, że klienci, których przyniosłeś do firmy, powinni być z Tobą
  • Odpowiedz
@dizzydom: Nie mam nic, ja sam osobiście dogadałem się i dostałem wypowiedzenie od sierpnia za porozumieniem... Ja też tak uważam, to jest moja wartość dodana, która pójdzie ze mną do konkurencji tak czy siak
  • Odpowiedz