Z ciekawości czy pracodawca może po uprzednim daniu wypowiedzenia pracownikowi i nakazaniu pójścia na przymusowy urlop zablokować dostęp do giełd + maila? :D #spedycja
@OLLEKS: @goferek: @ZmiksowanaFretka: No ale jak... koleżanka dostała wypowiedzenie 6 lipca, które zaczyna się 31 lipca i obowiązuje do 31 sierpnia... I już nagle 6 lipca z------i jej dostęp do wszystkiego? XD
@Qtko: jeśli to pracodawca rozwiązał umowę to widocznie miał ku temu powody i w takich sytuacjach bardzo często zwalnia się pracownika z dalszego wykonywania pracy, nawet jeśli ten nie ma na tyle urlopu do wybrania by przez cały okres wypowiedzenia nie pojawiać się w pracy.
@Qtko: Czyli koleżanka prowadziła swoją działalność korzystając ze sprzętu i środków pracodawcy? W tym wypadku powinna się modlić żeby jej nie podał do sądu
@Qtko: no a czyją? Jak to sobie wyobrażasz, np. przedstawiciel handlowy firmy przechodzi do konkurencji i klienci których on ściągnął/obsługiwał przechodzą z automatu do nowej firmy? Właśnie dlatego często firmy wymagają podpisania zakazu konkurencji, żeby taki były handlowiec nie wykorzystywał na lewo kontaktów z ich firmy by nakłonić ich klientów do zmiany kontrahenta. A co tu dopiero mówić o automatycznym "przeniesieniu" klientów.
@dizzydom: Nie mam nic, ja sam osobiście dogadałem się i dostałem wypowiedzenie od sierpnia za porozumieniem... Ja też tak uważam, to jest moja wartość dodana, która pójdzie ze mną do konkurencji tak czy siak
#zwiazki #film #filmnawieczor Polecicie jakiś film do obejrzenia z panną? Coś zmysłowego, z nutką erotyki i dobrze by było aby nie był to gniot w atylu greja czy 365 dni.
#spedycja
""
Ja staram się trzymać dobre relacje z klientami aby przy ewentualnej zmianie pracy chcieli oni pracować ze mną
Taka sytuacja o której piszesz może powodować patologię aby zatrudniać ludzi, zgarnąć ich klientów i wypieprzyć
@Qtko która to już spedycja w twojej karierze xd?
@dizzydom: 2ga a czemu pytasz?
W firmie, o której piszesz masz lojalkę / zakaz konkurencji czy cokolwiek? Uważam, że klienci, których przyniosłeś do firmy, powinni być z Tobą