Aktywne Wpisy
Winden +59
Mirki czy ktoś z Was spotkał się kiedyś u wulkanizatora z "dopłatą do nowych opon zakupionych poza serwisem"? Właśnie coś takiego miałem zaszczyt zapłacić w kwocie 5 ziko od opony. #pytanie #motoryzacja
mirekpngtif +66
Uświadomiłem sobie właśnie, że u mnie w pracy, w sześciosobowym teamie (facetów) w wieku 31-55 lat posiadamy łącznie tylko jedno dziecko xD tj. jeden facet ma jedno dziecko, a piątka pozostałych zero. A ten który ma, nie planuje już więcej. W sumie trochę to straszne jak szybko geny męskie zwężają się do kilku rozpłodowych byczków jak to było w dawny tysiącleciach.
#demografia #dzieci #zwiazki #rozowepaski
#demografia #dzieci #zwiazki #rozowepaski
https://www.bankier.pl/wiadomosc/JSW-wyplaci-pracownikom-nagrode-jednorazowa-koszt-wyniesie-do-480-mln-zl-i-obciazy-wyniki-za-III-kw-8370404.html
Ponadto wczoraj w radiu słyszałem wypowiedź jakiegoś górniczego związkowca, że oni też będą protestować, a powodem protestów jest że jak tamci górnicy dostali, to oni też chcą. Ciekawe, czy kiedyś doczekam się rządu, który twardo odetnie tych górniczych pasożytów od państwowego cycka.
Dodam jeszcze, że dzięki gospodarce opartej na wunglu może i mamy najbrudniejsze powietrze, ale za to najdroższy prąd.
#gornictwo #gospodarka #energetyka #ciekawostki
Wiedz że węgiel JSW c---a ma wspólnego z ceną energii bo to węgiel koksujący.
Wychodzi na to że dupsko Ci pękło bo oni dostali a nie Ty.
@Qql3l3: Może o to, że niedawno JSW otrzymało ponad miliard zł z naszych podatków?
No, tak było, nie
@OddajButa123: Nastepny...
Też w gornictwie pracujesz?
@OddajButa123: Trzeba tam pracować, żeby bronić tego sektora i i uważać że wszystko jest ok. Mogę sie założyć ze ty albo ktos z twoich bliskich jest tam zatrudniony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rentowne gornictwo w Polsce istnieje, ale to prywatne firmy, bez udzialu skarbu panstwa. A JSW? Funkcjonuje od jedej dotacji do drugiej, raz ma zyski, raz straty w zaleznosci od koniunktury. Kto by sie tym przejmowal, jak w
Nie wiesz o tym?
Zreszytą wiegiel jest juz niemodny prawda?
Jakby tego było mało to dzisiejsze braki na rynku węgla są w dużej mierze ich zasługa bo w 2020 nie odbierali węgla mimo umów długoterminowych przez co
@Rustyyyy: Bynajmniej, Silesia została odkupiona od Czechów półtora roku temu przez Bumech.