Wpis z mikrobloga

Ostatnio byłem w kinie z dzieciakiem na filmie "Buzz Astral", pojawił się w nim wątek LGBT. W produkcji przyjaciółka Buzza zaręczyła się z jakąś duperką. Gdy Buzz wrócił na ziemię po 4 latach okazało się, że mają razem dziecko. WTF? Po co w produkcji dla 6 latków wrzucać taki #!$%@? wątek? Z Netflixa zrezygnowałem, teraz chyba czas na #disney. Niedługo trzeba będzie wrócić do Kasztaniaków i Reksia. Stfu na to ścierwo.

#filmy #kino #film
  • 108
  • Odpowiedz
Do takiej normy przyzwyczajają dzieciaki oglądające współczesne bajki na Netfliksie i Disneyu.

@Aguirre_gniew_brzozy: Chyba dobrze żeby dziecko jak już będzie dorosłe nie reagowało agresją na widok homoseksualnej pary idącej za rękę ulicą. Od tego nie zmieni swojej orientacji, bo to niemożliwe.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@Narzekajaca_maruda: Dla Ciebie może już jest za późno na zrozumienie, że ludzie są różni, ale może dzięki takim filmom twoje dzieci będą miały więcej tolerancji dla ludzi o odmiennej orientacji.
  • Odpowiedz
@Narzekajaca_maruda: Netflix i Disney nie podniosą się po twojej rezygnacji. A tak serio, to cały wątek w bazie był jedyny który jako tako pamiętam z tego filmu. Bazz był po prostu słaby, na tęsknocie do pani murzynki było budowane parę scen, ale ja się w ogóle z nią nie zrzylem, co dziwne bo to w końcu film pixara. Niestety wyszedł dobro-średni film przygodowy, a jak na pixara, to wręcz słaby.
  • Odpowiedz
@Narzekajaca_maruda: co do "indoktrynacji" to lata gdy kino pokazywało jedynie związki heteroseksualne jakoś nie zindoktrynowalo ludzi lgbt więc w drugą stronę to też raczej nie działa ;) Najwyżej jest to indoktrynacja pod tytułem "Nie wszystko co inne jest złe"
  • Odpowiedz
@Narzekajaca_maruda: I bardzo dobrze, że są takie wątki. Dzięki nim z czasem będzie coraz mniej takich ludzi jak ty, dla któych bycie w nikomu niezagrażajacy sposób innym jest problemem.
  • Odpowiedz
w bajce o kosmosie dwie lesby #!$%@?ą z dzieciakiem

#!$%@? wątek

ścierwo

@Narzekajaca_maruda: najwyższa pora, żeby wyplewić ze społeczeństwa takie homofobiczne postawy, które nie przystoją człowiekowi w XXI wieku, o ile posiada rozum i godność
  • Odpowiedz
@Narzekajaca_maruda: Po to żeby pokazać dzieciakom, że para k+k w obecnych czasach to nic nienormalnego. Bardzo dobrze, świat się zmienia i pasuje żeby ludzie przestali widłami przeganiać osoby o odmiennej orientacji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Howard_Roark: Pobieżnie poszukałem, ale nie znalazłem, żadnej publikacji, która wymienia czynniki kulturowe i wychowawcze jako przyczynę homoseksualizmu.
  • Odpowiedz
@KrzLis: @KrzLis: Może masz rację. Aczkolwiek dla mnie zajście w ciąże przez dwie kobiety nie jest normalne i tyle. Rzucanie takiego wątku w bajce kierowanej do 6 latków myślę, ze też nie. Ale tak jak mówisz, może jestem już za stary i to mnie przerasta, może nie chcę się do tego przekonać. Z resztą jak widać z tego wątku zdania są podzielone albo na jedną albo drugą stronę.
  • Odpowiedz
Aczkolwiek dla mnie zajście w ciąże przez dwie kobiety nie jest normalne i tyle

@Narzekajaca_maruda: ono jest niewykonalne. I ja rozumiem, że to jest trudne, jak trzeba dzieciakowi coś nieoczywistego wytłumaczyć. Mnie kiedyś moje najstarsze dziecko zapytało, co ludzie robią w kościele, a jak wytłumaczyłem, to co to znaczy "modlić się" i po co się to robi.

Osobiście uważam, że takie wyzwania są najfajniejszą częścią bycia rodzicem. :)

I szczerze
  • Odpowiedz