Wpis z mikrobloga

Zaciskaj pasa, podwyższaj stopy i jednocześnie:
1. 14 emerytura
2. Bon turystyczny
3. rewaloryzacja 500+
4. dopłaty do węgla
5. dopłaty do rat kredytu

a wcześniej:
1. wydaj 200 mld na tarcze
2. wydaj kilkaset milionów na szczepionki

i dodatkowo :
1. kupuj kompulsywnie sprzęt wojenny bo w donbasie się strzelajo.

Krzycz, że wina kredytów na 2%.

#bekazpisu #polityka #inflacja #kredythipoteczny
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiem_wszystko: a cała narracja w TVP jest, że za inflację odpowiada rzekoma "wojna", a nie socjal i rządy pinokia. To "strzelanie w donbasie" nie zakończy się szybko, więc do wyborów 23 będą ciągnąć temat, że to Putin zrujnował nam polskiego żetona.
  • Odpowiedz
@wiem_wszystko: #!$%@? PiS, ale naciągane jak plandeka na żuku połowa argumentów

3. rewaloryzacja 500+ - nie wprowadzone tylko cośtam brzęczą pod wybory
5. dopłaty do rat kredytu - nie wprowadzone

Szczepionki zakupione zasadnie, tarcza antykryzysowa może nie była idealna i wyszło dużo nadużyć, ale jako instrument w obliczu lockdownu była potrzebna, zwiększenie wydatków na zbrojenia w obecnym momencie są jak najbardziej uzasadnione - nie wiem kiedy byś chciał wydawać hajs jeśli nie w momencie kiedy latami wojsko było dość mocno zaniedbywane, a wojna stosunkowo niedaleko, jesteśmy hubem dla pomocy Ukrainie i Putin sobie rzuca groźbami, a sporo sprzętu oddaliśmy
  • Odpowiedz
@wiem_wszystko: dokładnie, ale i tak zlecą się na tag piwniczaki i powiedzą że cała sytuacja gospodarcza w tym kraju to wynik brania kredytów przez ludzi XD bo mogli nie brać i zostać po studiach w akademikach
albo wynajmować bo te mieszkania na kredycie ale wynajmowane już się nie liczą, i takie masowe wynajmowanie wcale by nie napędziło inwestycji na kredyt
  • Odpowiedz