Wpis z mikrobloga

Jak wyglada przejazd z rowerem w Intercity? Chcąc kupić bilet przez BILKOM dostaje komunikat, ze brak miejsc dla rowerów. Trasa Kraków - Częstochowa wiec ok 1,5h jazdy. Czy jak kupię zwykły bilet i wsiądę z rowerem do pociągu to będę mógł u konduktora dokupić bilet na rower? Nie muszę roweru wrzucać na wieszak, mogę z nim przestać te 1,5h na korytarzu. Podpowiedzcie jak to wyglada bo pociągami jeżdżę raz na 5 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pkp #pkpintercity #rower
  • 9
Tak czy inaczej, nie możesz na korytarzu w dowolnym miejscu. Tylko na końcu lub początku składu. Kup przez stronę WWW bilet i wtedy dodaj od razu na rower
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mr_bless: szukaj miejsca z rowerem bo inaczej na 99% każą Ci oddalić się w podskokach.
Ewentualnie wykup bilet na duży bagaż i spakuj rower ¯\_(ツ)_/¯
@sargento: Kupiłem z przesiadką w Katowicach. Nie spodziewałem się, że może być problem z zakupem miejsca z rowerem na 10 dni przed wyjazdem, ale w sumie wakacje ¯\_(ツ)_/¯
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mr_bless: wszystkie kierunki w wakacje mają wyprzedane miejsca rowerowe, a weekendy są sprzedane na 25-30 dni wcześniej.

Bez biletu na rower nie próbuj wsiąść bo możesz zostać wyproszony na kolejnej stacji albo nawet nie wpuszczony do pociągu.