Wpis z mikrobloga

#tvgry #gryonline

boze swiety, ogladam dzisiejszego streama tvgry i nowy szef wprost przyznaje, ze nie bedzie filmikow o, na przyklad, grach logicznych, bo sie za malo klikaja.

widac, ze chlopak, ktory o tym mowil naprawde siedzi w temacie, wiec taki material moglby byc super interesujacy, zawsze dobrze sie slucha jak ktos mowi o czyms, co go fascynuje. ale nie, pewnie wysla go do robienia materialu "TOP10 gier, w ktorych skacze sie spacja".

dlatego nikt kto naprawde sledzi giereczkowo nie jest zainteresowany tym kanalem, bo jak dlugo mozna ogladac materialy o tych samych grach albo jakies bezbekowe materialy Dreda...

to samo w wersji pisanej - zadnych bardziej niszowych gier (i przez bardziej niszowych mam na mysli wszystko, co jest chociazby metr od mainstreamu), zadnej bardziej zaangazowanej publicystyki.

wydaje mi sie, ze oni myla przyczyne ze skutkiem. po prostu tak dlugo nagrywaja/pisza jakies denne materialy, ze ludzie stamtad odeszli, a Ci ktorzy zostali faktycznie wola tysieczny material o GTA Online i "dobra robote robicie chlopaki, tak trzymac, nie zajmuje linii".
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pyrulson: Aż się po takim długim czasie musiałem zalogować, żeby odpowiedzieć - przecież Michał nie mówi o nie robieniu filmów na ten temat, tylko o tym, jak nie nazywać takiego materiału... ( _)
  • Odpowiedz
@kubusinski: dlatego później "żartuje" o tym, że materiał o Talos Principle moze pojawić się za minimum 10 lat?

po drugie, to chyba nawet gorsze. czyli co, oszukamy widza jakimś clickbaitowym tytułem, żeby tylko nabić wyświetlenia, a reszta to już nieważne? czemu mamy się "wstydzić" gier logicznych? w CD-Action był kiedyś "EGM", który kochał gry przygodowe, nawet jak już były niszą, i zawsze je recenzował, ludzie często czytali tylko dla niego,
  • Odpowiedz
@kubusinski: serio, myślę, że gdyby zrobić listę gier, których temat był poruszany w ostatnim roku na tvgry to, nie licząc topek, zamknęlibyśmy listę na 10 tytułach. i jestem chyba całkiem hojny.
  • Odpowiedz