Wpis z mikrobloga

• 15
Co to za szkoła jazdy, która takim hasłem przyciąga idiotów i takich też idiotów wypuszcza na drogi, tym samym zwiększając niebezpieczeństwo na drogach? Szkoła jazdy powinna nauczyć wszystkiego, co konieczne, a nie jakieś skrócone kursy. A później ludzie giną na drogach, bo nie potrafią jeździć!
Pownni te kursy wzbogacić o technikę wychodzenia z poślizgu i inne, a nie ukrócić teorie i technikę jazdy do minimum
#prawojazdy #motoryzacja
bronxxx - Co to za szkoła jazdy, która takim hasłem przyciąga idiotów i takich też id...

źródło: comment_1656742136wAPc25a7C50aT1oqMZIBkJ.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co nie zmienia faktu, że mogli by wprowadzić jazdę po płycie poślizgowej, czy test łosia, jakieś awaryjne hamowanie.

@bronxxx: no ale dlaczego czepiasz się tej konkretnej szkoły?
bo mają przyspieszony kurs teoretyczny?
i na tej podstawie czepiasz się ich, że nie zrobili nauki jazdy po płycie poślizgowej?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bronxxx: Płyta poślizgowa chyba kiedyś miała być dołączona do jazd i dobrze by było. Potrafi to nauczyć odpowiedniego zachowania gdy ucieka nam tył, albo przestaje nam auto skręcać. Wiele osób wtedy panikuje i też nieświadomie doprowadzamy do nadsterowności gdy np. hamujemy w zakręcie, zamiast przed nim.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SpalaczBenzyny Napisałem ogólnie. Nie czepiam się konkretnie tej szkoły. Przecież zasłoniłem rejestrację żeby nie było wiadomo o kogo chodzi. Chodzi mi o krajowy system szkolenia.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@LIBED Jechałem kiedyś że znajomą w zimie. Wpadła w poślizg na rondzie. Wcisnęła hamulec i zamknęła oczy i pojechaliśmy na wprost w krawężnik ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bronxxx: Praktyka? Ty myślisz, że w ciągu 30 godzin ktokolwiek nabierze doświadczenia za kółkiem? Zazwyczaj po tych 30 godzinach ludzie w większości nie potrafią zmienić biegu bez szarpnięcia skrzynią.

"Wystarczy 10 godzin by nauczyć delikwenta jeździć, pokonać plac i zadania z parkowaniem. A trzeba przejeździć 30 godzin"

Zaprzeczasz Kolego sam
  • Odpowiedz
  • 0
@bronxxx to jak człowiek zachowuje się na drodze jest minimalnie zmienione na wykładach. Większość nawyków i zachowań ma się z jazd których nie przyspieszysz
  • Odpowiedz
Napisałem ogólnie. Nie czepiam się konkretnie tej szkoły. Przecież zasłoniłem rejestrację żeby nie było wiadomo o kogo chodzi.

@bronxxx: dobrze, że nie ma naklejek na samochodach i nie wiadomo, że to ABC Prawo jazdy.

Troszkę znam środowisko, więc zabiorę głos.
Skrócona teoria polega na tym, ze wykłady są prawie codziennie jeśli grupie pasuje, materiał
  • Odpowiedz