Aktywne Wpisy

Mietowy_ +3
Skoro ładując baterię w telefonie od 20% do 80%, przedłużamy jej żywotność i długość działania, to dlaczego telefonach nie mamy opcji "inteligentnego lądowania", które automatycznie wyłącza się przy 80%? 🤔
#telefony #ekologia #niemaglupichpytan
#telefony #ekologia #niemaglupichpytan

źródło: XpMg
Pobierz
Wlasnie stwierdziłem że p------e wstawanie o 5 do pracy w której pracuje prawie 10 lat, zablokowałem numer szefunia (p---y), za dużo, jestem wypalony i mam ochotę uciec, prócz szkoły nic mnie tu nie trzyma, jakieś sugestie ?
źródło: comment_1656568496KOH5GzfLqvFRbudh2XkmeL.jpg
PobierzPodeślesz link? :)
Typowa madka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale ogólnie masz rację - bieda Weasleyów nie ma żadnego uzasadnienia i jest po prostu nielogiczna.
@DocentMarzanek: a no o najważniejsze - dzieci Weasley'ów 10 miesięcy w roku siedziały w szkole, więc nawet jeśli logika siedzenia w domu pani Weasley była taka, że musi pilnować dzieci to co robiła przez kolejne 6 lat, kiedy ją znaliśmy w książkach, a wszystkie dzieci były już w szkole albo samodzielne ( ͡º ͜ʖ͡º)
@NoMoreTearsJustSmile
https://youtube.com/playlist?list=PLXZZhTnG0K0eTEHJi0Yk10Opw1NxApEUm
A pieniądze Potterów wzięły się od jakiegoś przodka, który świadczył usługi medyczne mugolom. Tak powiedziała Rowling.
@DocentMarzanek
@rudyba
Tymczasem jeśli odpuścimy logikę i spojrzymy na całość (a przynajmniej na pierwsze części) jako na oklepane literackie schematy to mamy - biedny chłopiec spod schodów który nie wie o swoich mocach, szlachetną, lecz biedna
@StdPtr: źródło? jest jakaś wypowiedź autorki, która to potwierdza?
@rudyba: w punkt ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Mnie to najbardziej rozwalał trójpodział władzy, a raczej jego brak XD Minister magii który kontroluje prasę, sądy i władze wykonawczą, no k---a to dosłownie prawie jak Kaczor
Przodek Potterów był twórcą eliksirów, m.in. szkieleto-wzrostu czy mikstury pieprzowej (nie pamiętam jak to po polsku było przetłumaczone). Więc ogólnie to James był bogaty z domu, a Lily wżeniła się w bogatą rodzinę.
https://www.businessinsider.com/how-harry-potter-got-rich-2015-9?IR=T
@DocentMarzanek: też nie wiem do czego służy gumowa kaczka