Wpis z mikrobloga

@InspektorDupa: o kurde nie wiedziałem, że to jest agresywno-roszczeniowe. A jakie formy są dopuszczalne? Są jakieś kursy jak pisać na wykopie by nikt się nie obraził? Otrzymałem pomoc z skierowaniem na psychoterapię, ale specjalisty to już żadna mi nie poleciła dostałem tylko informacje, że kilka lat muszę chodzić.
  • Odpowiedz
@InspektorDupa: możesz polecić psychoterapeutę na: autyzm, zaburzone postrzeganie rzeczywistości, autosabotaż, ADHD? W ogóle czemu wykopowi eksperci są w stanie po paru zdaniach wypisać listę zaburzeń jakie ktoś ma a ludzie w realu, psycholożki i psychoterapeuta nie dają takiej listy po paru spotkaniach?
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz:

W ogóle czemu wykopowi eksperci są w stanie po paru zdaniach wypisać listę zaburzeń jakie ktoś ma a ludzie w realu

Bo wypowiadasz się jak skończony palant i buc, a widać na pierwszy rzut oka że jesteś zwykłym ignorantem bez krzty wiedzy w tematach na które się wypowiadasz. Lista twoich przypadłości nie ma tu znaczenia.
  • Odpowiedz
@InspektorDupa: to jak się wypowiadają inteligentni i nie bucowaci ludzie, z wiedzą, nie będący ignorantami? Chyba powinienem mieć doktorat z psychologii i przeczytać kilkanaście książek na ten temat. To jakiego psychoterapeutę polecasz w moim przypadku by to leczyć?
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: wiadomo, że różnie bywa z psychologami i psychiatrami, najgorzej kiedy potrzebujesz pomocy natychmiast, a szukasz na ślepo bo nie masz nikogo poleconego, sprawdzonego. Niemniej dobry psycholog powinien w kilka spotkań zdiagnozować zaburzenia psychiczne i skierować pacjenta do psychiatry jeśli sprawa przekracza jego kompetencje. Terapię proponuje się po diagnozie, dlatego założenie że samo pójście na terapię jest szkodliwe, to zwykła głupota, a odradzanie tego nieznajomym w internecie jest już jawnym
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz są różne wizyty u psychiatry. Jest zwykła konsultacja lekarska jak i wystawienie diagnozy co wymaga wizyt też u psychologa który robi Ci testy różnego rodzaju, po których psychiatra wystawia Ci diagnozę. Zwykła konsultacja lekarska u psychiatry nie diagnozuje Cię w ogóle na zaburzenia osobowości, autyzm, ADHD czy tym podobne a jedynie weryfikuje czy masz depresje, dystymia lub zaburzenia lękowe na które się przyjmuje leki i dodatkowo można iść na psychoterapię,
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: bardzo to wszystko skomplikowane jest i kosztowane aż nie jestem pewien czy opłaca mnie się to by by mieć komfort pisania na wykopie. Narazie mam kilka zaburzeń zdiagnozowane, lecz nie wiem czy dochodzi do tego depresjiam dystymia i lęki. Na jakiej stronie szukać specjalistów?
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: unikają arbitralnych opinii, dogmatycznych przekonań, nie uważają się za nieomylnych, nie uważają się za ważniejszych od innych - w skrócie zachowują się jakby szukali odpowiedzi, a nie jakby wiedzieli już wszystko i wszystkim gardzili, a dokładnie tak brzmisz.
  • Odpowiedz
@InspektorDupa najgorsze jest to że jest kilku różnych specjalistów i psychoterapeuta jest najniższy ranga, że tak to ujme. Bo psycholog jest czym innym niż psychoterapeuta. U psychologa robi się z reguły różne testy lub odpowiada się na pytania z formularzy uzupełniających na podstawie których psychiatra wystawia diagnozę. Zawsze jak szlam do psychoterapeuty to Ci robili sobie samozwancze diagnozy na podstawie 2-3 spotkan co powinno być zabronione bo oni nie robią testów
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz fakt, że jest to skomplikowane. W sumie musiałam to odkryc na swojej skórze co mnie smuci, bo chodziłam kilka lat na różne psychoterapię I to takie coraz droższe. Dużo czytałam o swoich problemach, ale dopiero jak trafiłam na jednego spoko psychiatrę i zrobilam za jego namową diagnozę to leczenie u nowego psychoterapeuty dopiero zaczęło przynosić korzyści i poprawiać moje funkcjonowanie. Nawet byłam na grupowej terapii (przed diagnoza) co tylko pogarszało
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: na pewno w niczym nie pomoże Ci takie gadanie:

ja mam bekę z psychologii bo dzięki temu mamy badania typu: "to, którą stroną wieszasz papier świadczy czy jesteś bardziej dominujący czy uległy". " osoby o wysokiej intelgencji często zapominają" głównie kojarzy mnie się z ciekawostkami na IG

I jeszcze odpowiadałeś jakiemuś idiocie, który sypnął idiotycznymi wnioskami godnymi jakiegoś Sośnierza czy innego zaściankowca z poprzedniej epoki. Ciągle ironizujesz i krytykujesz,
  • Odpowiedz
@InspektorDupa: gdzie ironizowałem? Czyli powinienem się każdym przejmować? Broniłem bo sam po sobie nie odkryłem wspaniałości psychoterapii wiem tyle, że muszę na niej parę lat spędzić a po tym będę miał super życie.
Wykopowi eksperci wypisali mi listę zaburzeń jakie posiadam, lecz nie wiem gdzie to leczyć.

@Kitku_Karola: ja wiem co jest główną blokadą w moim problemie lecz nie mam pojęcia jak go rozwiązać. Fajnie, że u Ciebie
  • Odpowiedz