Aktywne Wpisy
Piospi +409
Jak ja mam dosyć tych sk*******w w tych głośnych samochodach, które co chwila w okolicy ryczą tymi swoimi wydechami. Nie da się siedzieć przy otwartym oknie.
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
badreligion66 +255
#polityka
Czarnek strzelił focha i wyszedł ze studia XD
https://youtu.be/XU_31L7EZxk?si=9ELrhurPEUaBZow2
Czarnek strzelił focha i wyszedł ze studia XD
https://youtu.be/XU_31L7EZxk?si=9ELrhurPEUaBZow2
W tym roku, oba powinny być w top5. IMO, jest duża szansa, że w 2023, Tesla Model Y będzie numerem #1 na świecie. A few understand this.
Dużo osób się zdziwi. Oj dużo....
#tesla #samochody #samochodyelektryczne #technologia #ciekawostki #elonmusk
W USA tego sporo kupują.
Generalnie ta lista wygląda jak TOP z USA a nie ze świata. Chyba, że Amerykanie tak dużo aut kupują, że reszta świata to przy nich margines ?
@LostSmoker: A co oferuje w dzisiejszych czasach niemiecka motoryzacja oprócz niedomalowanych samochodów, oszukiwaniu na spalaniu i wygórowane ceny swoich towarów? BMW jak i VW Group doją frajerów na reputacji z lat 90. Pracuję w automotive i miałem do czynienia z Fordem, PSA, FCA, BMW, VW Group, Volvo, Kia i najgorzej wspominam współpracę z niemieckimi markami.
@h0gan: obecnie robią 4345. Rozruch mają 2 razy wolniejsz niż Szanghaj, albo po prostu, przesuniety o miesiąc/dwa - ciężko stwierdzić. W grudniu wyrokowałbym jakieś 10k produkowanych aut na miesiąc. Czyli tempo 120k rocznie (w grudniu). Oczywiście za rok 2022 w berlinie będzie mniej, bo zaczynają wolnie.
A ty jak obstawiasz?
@Hug0Stiglitz: Co jest złego w RAV4?
@anonimowy_programista: Jak tam TSLA, zmalał urus? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@proszebardzo2: przypomnę tylko, że $1600 to po splicie $533 a do końca daty którą podałem nadal jest 2,5 roku ;)
Tak. Nadal swój price target podtrzymuje. Aczkolwiek przyznam, że dużo obecnie zależy od możliwej globalnej recesji. Faktem jest to,