Wpis z mikrobloga

@zakoo: powierzchnia (przednia połowa mniej wiecej) jest gładzikiem. obsługuje gesty podobne do trackpada.
fajny bajer - ale gorzej z ergonomicznością przy dłuższej pracy - mam ale nie polecam jako głownej myszki do pracy 8h 5 razy w tygodniu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@zakoo: Sprawdź gdzieś w sklepie czy dobrze ci leży w ręce.
Jest dobrze dostosowana do gestów na maku, ale moim zdaniem na tym zalety się kończą, bo jest zwyczajnie niewygodna przez swój bardzo płaski kształt. Makowe gesty da się ograń na innych myszkach typu mx master, zachowując wygodę i ergonomię pracy.
  • Odpowiedz
@ale_typ: @thority: @Faley: a jak sprawuje się podczas pracy na powierzchniach innych niż blat? Na przykład jak leżę w------y w pieleszach i chcę sobie poklikać w football managera to będzie mnie drażnić, czy pracuje na prześcieradle/kołdrze/kocu/czymkolwiek równie dobrze jak w miejscu przeznaczenia? :)

Ten niski profil wydaje mi się właśnie nieprzystosowany do pozycji leżącej obsługującego :) Myślałem właśnie o jakiejś MX/MASTER od logitecha z tych "tradycyjnych"
  • Odpowiedz
Może i jest trochę droga ale za to cholernie niewygodna.
Używałem trochę iMac z taką myszą, niby fajna ale po kilku godzinach bolała mnie łapa. Może dla małych dłoni jest ok, nie wiem.
  • Odpowiedz
@zakoo: sprawdziłem na kocu, dramatu nie ma. Jednak jak to Macbook to i tak masz jeden z najlepszych gładzików na rynku więc może ta mysz ci zbędna.
  • Odpowiedz
@thority: ręka boli od zapełniania wirtualnej gabloty Pogoni w football managerze :] Także muszę coś nabyć na pewno, miałem logitecha mx ze dwa razy i byłem zadowolony. Nie będę cudował z tym medżik małsem i postawię na sprawdzony produkt. Mirki polecają także co może pójść nie tak?
  • Odpowiedz
@arysto2011: Mam mx master 3, łącze między macami i PC z windowsem i linuxem. Na maca i windowsa jest aplikacja z gui, na linuxa jest pisana przez społeczność taka podstawowa, ale działa. Myszki używam codziennie i jakbym miał zmieniać to pewnie na kolejna wersje. Nie jest najtańsza ale jak trzymasz łapę 8h dziennie lub więcej to warto.
  • Odpowiedz