Wpis z mikrobloga

#iphone #apple #android

Kurde, muszę przyznać że iPhone 13 mini to taki sztos telefon ze szok. Miałem wcześniej 13 Pro i generalnie mnie w------ł jakoś, ciężki, ekosystem Apple - sprzedałem i poszedłem w #samsung S22. S22 spoko telefon, naprawdę piękny wyświetlacz, czytnik linii papilarnych działa jak złoto, ale bateria dramat, dodatkowo często lubił mnie w-----ć w najmniej odpowiedniej chwili, a to powiadomienia z opóźnieniem przychodziły, a to pod paczkomatem nie chciał lokalizacji złapać żeby skrzynkę zdalnie odebrać, kilka razy miałem problem z płatnością zbliżeniową - niby „zapiszczalo” ale jednak za krótko trzymałem. Jako ze apple ma zrezygnować z mini, to szybko przyciągnął moją uwagę, nie wiem czemu wcześniej w ogóle na niego nie zerkałem, stwierdziłem ze to może być także dobra inwestycja, pewnie będą w przyszłym roku dobrze cenę trzymały. Muszę powiedzieć ze ten telefon jest taki sztos jak używa mi się go tak dobrze jak wcześniej pixel 4a, który niestety czasem nie wyrabiał z mocą. Mały, lekki, w kieszeni w ogóle go nie czuć, ma bardzo duże ppi, przez co ekran wydaje się być o wiele ostrzejszy niż w 13 Pro. Z--------a, nie zamula, Apple Pay nigdy nie zawodzi - plum i wiesz ze zapłacone. Dodatkowo to że jest mały i jest to ekosystem Apple zniechęca mnie do wykonywania wielu czynności na telefonie (śmieszne, ale dla mnie to plus :) ) i robię to jak człowiek na komputerze, przez co nie męczę tak wzroku i nie siedzę cały czas „w telefonie”. Szczerze polecam jak ktoś szuka małego telefonu który ma robić robotę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja mam 12 mini i też ok, batka 4-5h sot, teraz latem super, nie muszę torebki do tela nosić, tylko trochę więcej uwagi przy sms/koment/mail bo jednak klatka mniejsza
  • Odpowiedz
  • 0
@emitar: zegarek cały czas na bt, w domu mam kiepski zasięg, to może też robiło robotę, z reszta bardzo dużo osób narzeka na baterie, ale z drugiej strony na reddicie dużo chwaliło baterie, ale na snapdragonie. Co ciekawe bateria nie zawsze działała kiepsko, niektóre dni pomimo ze użytkowałem dokładnie tak samo potrafiła dobić do 4h, na drugi trochę ponad 2h i już trzeba było ładować. Czasem po aktualizacji już myślałem
  • Odpowiedz
  • 0
@emitar: No gdyby nie bateria to bym przy nim został pomimo tych rzeczy które wyżej opisałem co mnie irytowały, wyświetlacz naprawdę świetny, aż chciało się brać telefon do łapy żeby jakieś gowna na instagramie popatrzeć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BooB: Ja kurcze porównywałem tego miniacza do Pro i kurde eksperymentalnie bym skorzystał z takiego 5.4 calowego potworka, ale 60hz wygląda dla mnie jak smurzenie, no jak już siedzę chwile na 120 to nie mogę wrócić na 60.
  • Odpowiedz
@dsomgi00: no to fakt, 120hz kozak, ale przynajmniej 60 Hz w iOS nie jest taki dramat jak przejście ze 120 na 60Hz w androidzie, w samsungu jak wyłączyłem sobie na jakiś czas 120 żeby zobaczyć jak wpłynie to na baterię to wtedy byłem załamany. Liczę że w iPhonie 15 będzie 120 w standardzie, może w końcu będzie usb c, to tego czasu mini mi wystarczy. Nie chcę znowu PRO bo
  • Odpowiedz
@BooB: Podobne odczucia mam po zmianie z s20 fe na 12 mini, korzystanie z małego telefonu w drodze, wyciąganie z kieszeni to przyjemność, a przesiadka że 120hz na 60 w iPhonie przy płynnych animacjach nie razi w oczy
  • Odpowiedz
  • 0
@getin: Mi tu chodzi że mam 6h, a jeszcze 50% baterii zostało, to jakiś nadludzki wynik, ja jestem mega zadowolony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz