Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak pare dobrych lat temu używałem Hugo Boss Boss Bottled. Pewnie każdy tutaj zna - klasyk od Hugo Boss w szarej fiolce. Swojego czasu często byłem chwalony przez różowe ( i nie tylko ( ͡° ͜ʖ ͡°) apropo samego zapachu jak i trwałości. Uważałem wtedy, że jest to najzajebistrzy perfum, przecież każdemu się podoba. Pamiętam jak zapach utrzymywał się powyżej 24 h, nawet po mocno zakrapianej imprezie, gdzie wypaliło się z pake fajek na ciasnej palarni.
Jednak z czasem Hugo Boss się skończył, nie miałem kasy - w końcu biedny student. Wróciłem do niego chyba rok temu, wiec kupiłem coś po taniości z Notino - może w tym problem. Zapach ten sam ale po krótkim czasie nie czułem praktycznie nic, gdzie wcześniej wystarczyło jedno prysknięcie w okolice szyi aby mieć ,,spókój" na te > 24h.

Stąd moje pytanie perfumowe mirasy. Ten Hugo z czasów 2015 pod względem trwałości wrócił czy dalej jest #!$%@? i po chwili zapachu nie ma...A może polecacie coś co utrzymuje się przynajmniej do 12-24 h a dobrze pachnie i jest takie, nie wiem, - uniwersalne, przyciągające różowe, nie dla starego typa, takie że człowiek się odwróci i zapyta ciekawe co ten gość ma na sobie ?
Powoli badam zapachy ale po ostatnim covidzie czuje jakbym był w tym temacie niepełnosprawny. Myślałem coś o Dior Sauvage, Bossie czarnym. Aktualnie mam czarnego Chanela i jest trochę zbyt stonowany, stanowczy a zapach utrzymuje się tak max 8 h.

Pomożecie ?

#perfumy #pytaniedoeksperta
  • 10
  • Odpowiedz
A może polecacie coś co utrzymuje się przynajmniej do 12-24 h a dobrze pachnie i jest takie, nie wiem, - uniwersalne, przyciągające różowe, nie dla starego typa, takie że człowiek się odwróci i zapyta ciekawe co ten gość ma na sobie ?

@adamtakadam: araby tak działają
  • Odpowiedz
@adamtakadam: hoho mordo, 12h, chcialoby sie, nie te czasy. Tutaj ludzie już się tasują jak rękę w nadgar wsadzą po 4h i intensywnie zaciągając noskiem w owej rączce są w stanie ledwo coś wyczuć i mówią że zapach "daje rade". Bois Imperial/Ganymede se kup, pasuje do twojego opisu. Będziesz Pan zadowolony. Ewentualnie moge Ci po 0.5ml odlać na powąchanie za darmola bo akurat dzisiaj znalazłem trzy ostatnie małe buteleczki do sampli
  • Odpowiedz