Wpis z mikrobloga

@MARClN: sos boloński to chyba tam na dole leżakuje, albo pod tymi liściami bazylii.......... sos bolonski to jest maestria a tu go nie widzę poza twója małą rączką i talerzykiem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@K-S-: 1 jajko na 100 g mąki 00, trochę soli i oliwy zagniatasz na gładko i dajesz ciastu odpocząć pod wilgotną ściereczką 30 min w temperaturze pokojowej, albo zawijasz szczelnie w folię i wrzucasz na noc do lodówki. Wałkujesz tak cienko jak umiesz, tniesz w paski i gotujesz.

@MlodyWilk: Pewnie mnie zaraz zjedzą puryści kuchni włoskiej xD

500 g mięsa mielonego, może być wołowo-wieprzowe ale ja wolę wołowe
200 g
  • Odpowiedz
@MARClN: to napiszę coś za co zjedzą mnie totalnie :) mąka 00 to jest to samo co mąka tortowa 450 ;) z tym że włoskie mają więcej białka w składzie. Ogólnie da się kupić polską mąkę która świetnie nadaje się do pizzy.
  • Odpowiedz