Wpis z mikrobloga

Mamy XXI wiek, ITSy i inne sresy, a tak prostej rzeczy nie ogarnęli.

@Darth_Gohan: no nie wiem czy ogarnięcie integracji skostniałego systemu plk z światłami gdzie pociąg jedzie raz na godzinę jest takie proste:P

@mroz3: może tam trzeba edukacyjny patrol postawić i lepić mandaty w tym korku? Jeśli jest tak źle jak mówisz to na 500+ szybko nazbierają
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Jeszcze do niedawna (nie wiem jak teraz) wiele dużych skrzyżowań (mówię o skrzyżowaniach wielkości Ronda Reagana) nie była podpięta pod ITS, bo przekraczało to możliwości Wrocławia.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Ciężko mi rzucić przykłady aktualnych z głowy, co do których jestem pewien. Druga rzecz, że na niektórych dużych skrzyżowaniach ITS tylko zbierał/zbiera dane, ale nie wykorzystywał ich na nich"
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: To jest jeden z największych dowcipów tego miasta. System ITS działa i to całkiem dobrze wbrew pozorom, tylko, że jest ręcznie przepinany. Nie są dostępne statystyki i reszta bo nie mają obowiązku tego publikować. Natomiast sam system dalej jest podłączony i działa. Powiem lepiej. Zdaniem naszych włodarzy jakby nie system dawno by było gorzej. Co ciekawe to samo zdanie powtarzają spece z PWr którzy pzy tym systemie ściągali dane.
  • Odpowiedz
jakich zabezpieczeń by tam nie wymyślili i tak, jeśli znajdzie się debil który wjedzie tam gdzie nie powinien, to i tak nic nie da

@Bumelante: można albo ograniczać ryzyko, albo nie robić nic. To tak, jakby powiedzieć, że zasady BHP są bez sensu, bo przestrzegając ich też można ulec wypadkowi.
  • Odpowiedz
@mroz3: Ja nie wiem co za debil tam wymyślił skrzyżowanie ruchu kolejowego z samochodowym xD Za brak wiaduktu każdy urzędnik podpisujący zgodę na budowę bloków na Jagodnie powinien dostać karę śmierci xD
  • Odpowiedz