Wpis z mikrobloga

@revslav_: złoto xD

Słoń ten reprezentowany w Polsce jest przez prof. Leszka Balcerowicza, który nadal jest z nami, nawet jeśli nie jako minister to jako symbol sposobu myślenia o działaniu państwa.

I
  • Odpowiedz
@revslav_: Paliwem dla inflacji było blokowanie gospodarek na całym świecie i nabijanie kieszeni przedsiębiorców masą świeżych wydrukowanych pieniędzy. Rynki są zalane gigantyczną ilością pustej gotówki, a do tego trzeba też dołożyć celowe blokowanie łańcuchów dostaw podstawowych surowców, które jeszcze bardziej nakręca inflację. 500+ ma marginalne znaczenie jako czynnik proinflacyjny
  • Odpowiedz
Prawdziwym problemem z 500+ jest to, że nas na tego typu programy nie stać

@angor86: Rostowski też tak mówił, i wszyscy się z niego śmieją teraz gdy PiS jednak udowodnił że są pieniądze na 500+ i da się to wprowadzić.

W rezultacie na pokrycie długów NBP musiało dodrukować
  • Odpowiedz
@M_xxx:

Rostowski też tak mówił, i wszyscy się z niego śmieją teraz gdy PiS jednak udowodnił że są pieniądze na 500+ i da się to wprowadzić.

No i miał rację - potwierdził to Morawiecki, mówiąc, że 500+ było na
  • Odpowiedz
Po drugie - te pieniądze można by przeznaczyć na inwestycje

@angor86: Przecież twierdziłeś że tych pieniędzy nie było, a teraz jednocześnie mówisz na co je należało wydać (te "nieistniejące" twoim zdaniem pieniądze?)

Bredzisz trzy po trzy.
  • Odpowiedz
@M_xxx:

Przecież twierdziłeś że tych pieniędzy nie było, a teraz jednocześnie mówisz na co je należało wydać (te "nieistniejące" twoim zdaniem pieniądze?)

"pieniędzy nie ma na 500+" = "nie było w budżecie pieniędzy na 500+ i trzeba było pożyczać"
"lepiej było wydać te pieniądze na inwestycje" = "skoro już pożyczamy to lepiej inwestujmy pożyczone pieniądze, zamiast je wydawać
  • Odpowiedz
@angor86: xD

Tak to jest z kucami. Nie ważne że wam się udownodni że libkowe p---------e nie było nic warte to i tak powiecie "mieliśmy rację a wy nie"
  • Odpowiedz
@M_xxx: przeciętny kuc w przeciwieństwie do ciebie potrafi czytać. Od samego początku odpowiadasz na coś, czego nie pisałem, potem gdy ci pogrubiłem elementy, które pominąłeś to zacząłeś pisać nieprawdę, a teraz bawisz się w "lololol jesteś kuc, wygrałem xDDDDDDddd".

W sumie to by było śmieszne, gdyby nie było smutne.
  • Odpowiedz