Wpis z mikrobloga

@shael nie jestem pewny czy to dobra metoda. Ja dzisiaj byłem na uzupełnieniu czynnika za 650 gram a wchodzi 800 zapłaciłem 250 zł. Tutaj przynajmniej miałem test szczelnosci układu czy jakieś dziury nie ma itp. Sam raczej bym się w to nie bawił bo różnica w cenie raczej dużą nie będzie.
  • Odpowiedz
@netevil: gdzie tak tanio. We Wrocku teraz standardowe ceny zaczynają się od 150zl za przegląd, test szczelności i 100g czynnika r134a, a następne 100g po 30-40zł (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@netevil: U mnie jest nieszczelność, tzn chłodnica kaput. Ale kupiłem już nową i próbuję coś teraz oszczędzić ( ͡° ͜ʖ ͡°). Test szczelności będę robił za 30 zł na okolicy.
  • Odpowiedz
@shael a no to jak był taki temat że wywalilo Ci chłodnicę to ok. U mnie auto 18 lat i daje radę no ale na to nie ma reguły kamień czy coś innego rurka pęknie i tyle. W każdym bądź razie jakby nie było powodzenia i mniej wydatków na autko:)
  • Odpowiedz
@shael: A czy w tych gotowcach do nabijania jest też olej do kompresora?

Lepiej sobie pojedź i nabij normalnie, a nie kombinowanie z nie wiadomo czym. równie dobrze lpg może być w tych puszczkach, nie napisali jaki czynnik tyle że zamiennik popularnych, nawet się nie chwalą co to.
  • Odpowiedz