Wpis z mikrobloga

@TytyMagSwag: ta gra miala byc dodatkiem do origins z poczatku xd mi sie w 2 najbardziej podoba to, ze nie ratujesz swiata tylko swoje miasto + swietni towarzysze i approval system - mogles sie z kims nie zgadzac (jak to bylo u mnie z fenrisem) ale wspolnie sie szanowali ( ͡° ͜ʖ ͡°) Fajnie jakby ten system wrocil w czworce
  • Odpowiedz
@Marcines: Dokładnie, zapomniałem o tym napisać, ale mniejsza skala jest zawsze mile widziana. Wciąż trochę poszukuję gier rpg w których nie gramy altruistami którzy ratują świat/kraj/miasto/przyjaciół, ale bardziej osobami samolubnymi które chcą pomóc tylko sobie, jak cyberpunk2077 albo planescape: torment (oczywiście zależnie od wyborów jakie podejmiemy w tych grach)
  • Odpowiedz
@TytyMagSwag: Mam podobne przemyślenia co do dao i da2 ale jednak jak dla mnie każda kolejna część dragon ejża była lepsza od poprzedniej i gdyby tylko inkwizycja nie miała tych kijowych elementów singlowego mmo to byłaby bardzo bardzo dobra a tak to jest jedynie średnia. Nie zgodzę się jednak co do systemu walki bo moim zdaniem jest on tutaj dużo bardziej męczący przez to że odniosłem wrażenie że przeciwnicy są
  • Odpowiedz
@Asterling: bo w DA2 założenie jest takie (zwłaszcza na koszmarnym poziomie trudności), że nie rozwijasz postaci na oślep i nie spamujesz bezmyślnie cooldownow, tylko nakładasz statusy i detonujesz. CCC mają te mnożniki typu +600% obrażeń, jeśli przeciwnik jest pod wpływem zachwiania itp. jak nie wykorzystujesz tej mechaniki to może ci się wydawać, że nawalasz worki hp.
  • Odpowiedz
@Phyrexia: Gra słów. Książę Krak to jeden z bohaterów tej bajki. "Porwanie Baltazara Gąbki" - świetna animowana produkcja puszczana w dobranocce w latach osiemdziesiątych. Podstawą była książka o tym samy tytule.
  • Odpowiedz