Halo wykop, macie może sprawdzone urządzenia elektryczne multi: gofry/grill? tosty już nie koniecznie tostów nie jem. Raz kupiłem grila Tefal za 300 ale szybko teflon zszedł i teraz wziąłbym coś od razu z gofrownica tylko nie wiem co jest warte ceny #gotujzwykopem #kuchnia
@Alex_Mor: kiedyś robiłam research i wszędzie pisali, żeby sięgać po sprzęt o mocy powyżej 1000 W jeśli chodzi o gofry, w tym tefalu widzę, że jest 700 W, co rozumiesz przez ok? da się osiągnąć miękkie w środku, chrupkie na zewnątrz, czy jeśli skupiał byś się na goferach to zdecydowałbyś się na ten sprzęt? :D
@Zmorka: Nie jestem specjalistą od gofrów. Mi smakują. Nawet teraz nie pamiętam czy są w środku miękkie a na zewnątrz chrupkie :D. Jak nałożę stertę dodatków to i tak nie ma większego znaczenia ;). Na pewno była różnica w tym jak próbowaliśmy różne ciasta no i od razu po zrobieniu trzeba je dać na ruszt, żeby miały dostęp do powietrza od spodu, bo zrobią się kapcie.
@rosso_corsa: pare miesięcy ale wyglada jak nowy Wszystko kwestia sposobu czyszczenia jest, jak będziesz drucianką szorował to wiadomo ze powłoka zejdzie
@Filipmamnaimie: wyglada spoko ale drogi, same wklady do gofrow 250zl bo ich chyba nie ma w standardzie ale z drugiej strony moze bedzie dobry na dluzej
@rosso_corsa: A na jakiej funkcjonalności Ci najbardziej zależy? Jeśli sprzęt ma działać jako grill, to nie ma sensu brać niczego poniżej 1800W. Sprzęt o niższej mocy nie nadąży z utrzymaniem temperatury gdy wrzucisz tam mięso, więc wszystko się zacznie dusić, a nie grillować. Owszem, kiełbaski zrobisz, ale o kilku udkach z kurczaka i karkówce lepiej zapomnij. Mięso puści całą wilgoć i zdejmiesz coś suchego na wiór...
źródło: comment_1654516834r1l9NlS8VWQCZQKp925OKL.jpg
PobierzRóżowa ma i robimy wszystko na tym, szybko się nagrzewa, trzyma temperaturę i ogólnie polecanko
Wszystko kwestia sposobu czyszczenia jest, jak będziesz drucianką szorował to wiadomo ze powłoka zejdzie
@Filipmamnaimie: wyglada spoko ale drogi, same wklady do gofrow 250zl bo ich chyba nie ma w standardzie ale z drugiej strony moze bedzie dobry na dluzej
Sprzęt o niższej mocy nie nadąży z utrzymaniem temperatury gdy wrzucisz tam mięso, więc wszystko się zacznie dusić, a nie grillować.
Owszem, kiełbaski zrobisz, ale o kilku udkach z kurczaka i karkówce lepiej zapomnij. Mięso puści całą wilgoć i zdejmiesz coś suchego na wiór...