Aktywne Wpisy

vieniasn +110
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii

jmuhha +32
Wytłumaczy mi ktoś jak kiedyś na wsiach z jednej pensji budowali takie chaty? (╯°□°)╯︵ ┻━┻
źródło: 1000019752
Pobierz

Czy jest tu ktoś kto potrafi zrobić w assemblerze jakieś proste rzeczy typu litera K z gwiazdek? Poziom studiów, albo jakieś trójkąty, proste figury
źródło: comment_16543768746nIvex28PG4gBJg9UgED4Q.jpg
PobierzLink do programu: https://pastebin.com/QPcxVqqC
W CMD: ml nazwapliku.asm później link16 nazwapliku i następnie nazwapliku.exe
@mateusz-zahorski: nie chcę się wdawać w burzliwą dyskusję, ale nie zgadzam się i myślę, że dla informatyka to troszkę wstyd, żeby nie liznął podstaw asm chociaż xd
ok, czyli to najprawdopodobniej MASM, nareszcie coś wiadomo. No to czekaj pan, spróbuję to uruchomić u siebie
No dobra, udało mi się odpalić ten twój programik i go zmodyfikować tak, żeby wypisywał liczbę małych i dużych A. Teraz mi powiedz, jaki masz problem konkretnie?
Podpowiedź już dałem w jednym z wcześniejszych postów.
@mateusz-zahorski: to możesz sobie sprawdzić śledząc działanie programu krok po kroku. No i pamiętaj, że rejestry można sobie zapisywać (wrzuać na stos
pushem i zdejmowaćpopem)