Aktywne Wpisy
KorpoRozowa +5
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 68.9% (741)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 31.1% (335)
hyperlink +16

Albo ma racje i lecimy na 300$ albo się myli i witamy w tym roku 1300$
#tesla #tsla #gielda
Masz tak wnikliwe badania, na temat każdego z producentów w branży motoryzacyjnej?
2. Mimo cięć w biurach, produkcja zostaje nienaruszona a nawet oczekiwanie większej ilości godzin pracy.
3. Macie na obrazku.
Tesla przez ostatnie 2 lata ogromnie urosła. I na bank po biurach są osoby niepotrzebne, jak to zwykle bywa w przerośniętych korporacjach. Szacuje się, że 60% załogi jest odpowiedzialna za Manufacturing. W Tesli pracuje 100k osób. Więc zostaje
źródło: comment_1654291031syg8UNOBLeIVLFaFXt4rv5.jpg
PobierzJakiej konkurencji?
Bo nie wypuściła jeszcze Cubertrucka / semi / Roadstera?
Pokaż mi inny Automotive, który zmieniałby calą platformę modelu w trakcie trwania tej samej generacji (dla Tesli generacja nie oznacza zmiany budy) (4680 + strukturalna bateria + megacastingi)
Masz jakieś dane o marżach Mach-E, Bolta, EV6, Ioniq5, Zoe itd.?
Uściślijmy - tylko Tesla ma wysokomarżowe EV (masowe).
Chyba że mówisz o samochodach 100 000$+ wtedy nie wynika to z bycia EV, a z dodatków premium i luxury.
"Dude it's gonna sting that's all I can tell you..."
https://m.youtube.com/shorts/qTmnjCiF1wU
No tak w telefonach dla Iphone'a pojawiła się koreańska i chińska konkurencja... Czy Apple obniżyło ceny? Nie raczej podniosło :)
Tesla była w stanie sprzedać z zyskiem Model 3 za 37-38 tysięcy $. Kiedy średnia cena nowego sprzedawanego auta w USA była ok 35-36 tysięcy (dzisiaj to ok. 44 tysięce $).
Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że Tesla jest w lepszej sytuacji niż Apple w latach 2009-2010.