Wpis z mikrobloga

#rosja #ukraina #wojna #zssr #dd #nato #historia #polska
Możemy się śmiać z naszego naczelnego śmieszka tego portalu #dd Wałęsy, ale to on schlał do tego stopnia Jelcyna 28 sierpnia 1993 roku, że ten na drugi dzień podpisał deklarację odnośnie tego, że Rosja nie sprzeciwia się wstąpieniu Polski do NATO i nie uważa jej członkostwa w Sojuszu za zagrożenie dla Rosji.

marek_antoniusz - #rosja #ukraina #wojna #zssr #dd #nato #historia #polska 
Możemy s...

źródło: comment_1654277550wsDr42pwKATwqfUt7iTqyX.jpg

Pobierz
  • 36
@Argony: No to zrozum dzieciaku że życie ludzkie jest bezcenne … nie ma takiej cenny której byś nie zapłacił za 20-30-40 lat życia. Wierzyliśmy że przyszłość Polski wychowamy, niestety cieżko pracowaliśmy żeby budować kapitalizm … i dzieci wychowały się na sebixow głosujących na pis … wolących zmywak w uk niż naukę w Pl
@Argony: zapytaj się Ukraińców ile by zapłacili kacapom aby wojny nie było :)
A skoro tu jesteś to jak mniemam nie walczysz na Ukrainie … a dlaczego ? Bo lubisz wyręczać się kimś innym …
Zresztą czytając Twoje wpisy można dojść do wniosku że powinniśmy walczyć i ginąć a nie płodzić takie przegrywy ;)
A komunizm upadł dzięki nam a nie Tobie dzieciaku :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rabarbar3: i Wałęsa właśnie doprowadził do wycofania PGWAR z Polski. Podczas obrad, łamiac protokół zapytał podchwytliwie któregoś z radzieckich generałów o wycofanie armii radzieckiej i taką bajere mu nakręcił, że w efekcie niewiarygodne faktem się stało. Co jakoś niekoniecznie kłóci się z tym, ze osłaniał przegrupowanie tłustego, peerelowskiego establishmentu do nowej rzeczywistości.
@Argony: Słuchaj "bohaterze" na terenie Polski w latach 90 było ok 100 tys. ruskiego wojska, ciekawe czy byś się tak ochoczo brał wtedy do dekomunizacji?

@Rabarbar3: Tak jak piszesz. Leszek jaki jest, taki jest- lubić go ciężko. Niemniej jednak nikt tyle dla polski nie zrobił co on i należy się jemu za to szacunek. Tutaj jest wyśmiewany przez gimbaze, która niestety nie zna historii swojego kraju i zmian jakie nastąpiły
@Brylant: Zgadza się, też za nim nie przepadam, ale dobrze Wałęsa mówi, że sam nie wierzył, że to się uda. Ja też nie wierzyłem, komuna była tak oczywista i "normalna" wtedy, że wydawało się się, że zawsze będzie.
@Rabarbar3: Poza tym kiedyś powiedział również fajne stwierdzenie, coś na wzór: mają do mnie pretensje, że wziąłem do rzadu również ludzi, którzy mieli przeszłość SB, a kogo miałem wziąć w tamtych czasach, jak nie było w kim wybierać?! Z perspektywy czasu, można było zrobić dużo rzeczy lepiej, lecz tak jak wspomniałeś, mało kto wierzył w to, że uda się obalić ten ustrój.
@Brylant: Nie było idealnie, ale czy mogło być? W końcu Polska była po 200 latach zaborów z małą przerwą. Trzeba się cieszyć z tego gdzie jesteśmy i jak żyjemy. Mogło się to potoczyć również zupełni inaczej i niekoniecznie lepiej, jakby np. Tymiński wygrał wybory. Nie ma lepszego ustroju niż demokracja w obecnym świecie. Ma wady oczywiście ale co nie ma? Komuna była "idealna" i u ruskich dalej jest. Teraz widzimy jak