@drim a potem nie było Czechosłowacji, tylko protektorat Czech i Moraw XD poprawne sformułowanie brzmi: scharakteryzuj politykę państwa czeskiego /Czechów.
@drim: @Welniak_91: @MrFisherman: @Lolenson1888: @dradrian-zwierachs: @kaitek666: zdajecie sobie sprawę z tego, że Czechosłowacja była federacją? I że historia Czech w latach 1938-1945 jest zgoła inna niż Słowacji (Protektorat Czech i Moraw, niepodległa Republika Słowacji, itd.)? Już pomijając to, że w większości obszarów spadkobiercą Czechosłowacji są dzisiejsze Czechy. Jakby ktoś zapytał o politykę Węgier w latach 1867-1918 to też by się styki poprzepalały?
@drim: Serio uważacie, że powinien dostać jakieś punkty? Przecież pokazał i brak wiedzy (właśnie 39-45 nie było Czechosłowacji) i dodatkowo brak kultury
@drim: Zero punktów za brak umiejętności miękkich. W życiu nie zawsze musisz mówić to co myślisz, tak robią dzieci. Mógł napisać że Czechy nie istniały i tyle, bo nikomu niczego nie udowodnił swoim wysrywem
Gdybyście uważali na lekcjach to byście nie bili braw ignorancji tego typka, tylko wiedzieli, że w latach 1939-1945 istniał Protektorat Czech i Moraw pod okupacją niemiecką oraz marionetkowa Republika Słowacji ¯_(ツ)_/¯
@drim: przypomniało mi to jak nauczycielka z matmy #!$%@?ła numer i na lekcji źle zrobiła zadanie. Miałem podobne na klasówce, więc zrobiłem tak jak się powinno. Ona oczywiście nie zaliczyła zadania. Ojciec poszedł z nią pogadać, to później miałem 4x więcej ocen z odpowiedzi przy tablicy niż ktokolwiek inny z klasy. A do tablicy brała mnie co druga lekcje. Tyle co się stresu najadłem...
@Welniak_91: za wyłapanie błędu miłościwie im tam panującej powinien dostać 6/3pkt.
@dradrian-zwierachs: w sumie na studiach miałem taki przypadek, że wyłapałem błąd w kolokwium u prowadzącego a prowadzący stwierdził, że jak zauważyłem ten błąd to w sumie nie muszę tego pisać i mam max punktów xD
@Welniak_91: częściowo dobrze. Między Monachium i marcem 1939 istniała Druga Republika Czechosłowacka ("Czecho-Słowacja"), potem Protektorat Czech i Moraw, Słowacja i (przelotnie) Karpato-Ukraina. Czech jako takich wtedy nie było, w pytaniu bardziej pasowałoby "scharakteryzuj dyplomację czeskich polityków".
@Ledlea: a) nie widziałem słowa "punkty", b) skoro ta sama osoba, to ciekawe, że zarówno 3, jak i 4, wyglądają całkiem inaczej na kartkówce, a inaczej w punktacji
@Ledlea: mam nadzieję, że cię jeszcze rodzice nauczą kultury XD Czwórki w punktacji są całkowicie inne od tej z 1945 czy z 4 pytania, podobnie jak trójki się wyraźnie różnią. Kwestia długopisu - dla mnie ten, którym praca jest sprawdzona jest wyraźnie grubszy od trgo, którym pracę napisano.
@Ledlea: ps jeśli serio aż tak mocno się napinasz w sprawie jakiegoś obrazka, to zrób sobie przerwę od wykopu. Ta kartkówka mogłaby być fejkiem nawet gdyby użyto na niej sześciu długopisów, można o wpisanie punktów poprosić kogo innego, ja ci tylko napisałem, że tego wcale nie musiała pisać ta sama osoba, bo cyfry są zapisane na różne sposoby XD
@Welniak_91: To bardizej skomplikowane. Czechosłowacja przestała istniec własnie w 1938 ( w sumie marionetkowo do 1939) i pojawiła się w 1945. Czechy od 39 były wtedy okupowanym osobno protektoratem.
@Welniak_91: Czechosłowacja była tylko do 15 marca 39 roku, potem był protektorat Czech i Moraw. Znając życie chodziło o politykę polityków czeskich, więc dzieciak ma rację tylko w tym że w 38 roku istniało państwo Czechosłowacja, której polityka była w większości zdominowana przez Czechów. Więc jeśli to nie fejur to dzieciak jest gburem, który sra wyżej jak dupę ma.
@Welniak_91: Czechosłowacja była tylko do 15 marca 39 roku, potem był protektorat Czech i Moraw. Znając życie chodziło o politykę polityków czeskich, więc dzieciak ma rację tylko w tym że w 38 roku istniało państwo Czechosłowacja, której polityka była w większości zdominowana przez Czechów. Więc jeśli to nie fejur to dzieciak jest gburem, który sra wyżej jak dupę ma.
@Pedroo: czyli istniała, niedługo bo niedługo, ale istniała. A
@Welniak_91: tak, tylko nie istniała w całym podanym okresie tzn. od 38 do 45. A dzieciak piszę jakby od 38 do 45 istniała tylko Czechosłowacja. Teraz można się też kłócić czy nazywanie protektorat Czech i Moraw w uproszczeniu Czechami byłoby również odpowiednie.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
Zdechla na raka pluc i bardzo dobrze
@dradrian-zwierachs: w sumie na studiach miałem taki przypadek, że wyłapałem błąd w kolokwium u prowadzącego a prowadzący stwierdził, że jak zauważyłem ten błąd to w sumie nie muszę tego pisać i mam max punktów xD
Ilość plusów tego komentarza nie mówi dobrze o społeczności Wykopu xD
@Ledlea: Oczywiście, ale to nie zmienia tego co napisałem. Z podejściem a'la Sheldon Cooper daleko się nie zajdzie
Czwórki w punktacji są całkowicie inne od tej z 1945 czy z 4 pytania, podobnie jak trójki się wyraźnie różnią.
Kwestia długopisu - dla mnie ten, którym praca jest sprawdzona jest wyraźnie grubszy od trgo, którym pracę napisano.
Ta kartkówka mogłaby być fejkiem nawet gdyby użyto na niej sześciu długopisów, można o wpisanie punktów poprosić kogo innego, ja ci tylko napisałem, że tego wcale nie musiała pisać ta sama osoba, bo cyfry są zapisane na różne sposoby XD
@Welniak_91: To bardizej skomplikowane. Czechosłowacja przestała istniec własnie w 1938 ( w sumie marionetkowo do 1939) i pojawiła się w 1945. Czechy od 39 były wtedy okupowanym osobno protektoratem.
@Pedroo: czyli istniała, niedługo bo niedługo, ale istniała. A