Aktywne Wpisy
Dlaczego niebiescy nie zabierają swoich różowych na różne fajne aktywności ze swoimi kumplami?
Albo robią to sami albo z kumplami.
Jazda nocą po lesie 100km/h? To z kolegami. Z różową będzie wolniej, bezpieczniej (a więc nudniej).
Grill
Albo robią to sami albo z kumplami.
Jazda nocą po lesie 100km/h? To z kolegami. Z różową będzie wolniej, bezpieczniej (a więc nudniej).
Grill
cornel9192 +132
#trzecieoko #dindunuffin #azja
azjata wita afroamerykanina w swoim kraju, a my nawet nie możemy tego napisać 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
dzięki @wykop
azjata wita afroamerykanina w swoim kraju, a my nawet nie możemy tego napisać 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
dzięki @wykop
Udało mi się w końcu dokończyć skałki wokół miasta. Wnioski:
1. budowanie skał jest dużo trudniejsze niż myślałem
2. nie umiem tego robić :/
3. trzeba na to w c..j klocków
4. chyba będę musiał jeszcze dłuuuugo ćwiczyć, zanim zacznie mi to fajnie wychodzić.
Ostatni fragment był najtrudniejszy, bo zostało mi już bardzo mało elementów i trzeba było kombinować jak to wszystko zbudować, żeby się trzymało i nie rozpadało od samego patrzenia. No i chciałem się pozbyć jak największej ilości dziwnych elementów.
No ale plus z tego jest taki, że mogę znów wrócić do budowy rzeczy, które mi lepiej wychodzą - mam zamiar zbudować mały budynek poczty oraz dyliżans pocztowy.
Więcej fotek w komentarzach.
#lego #diy
@damw: ale masz na myśli kształt? bo tyle roślinności to raczej do Twojego projektu nie pasuje, do suchego dzikiego zachodu
@johnblaze12345: tak. Chodziło mi o łączenie ze sobą z pozoru niepasujących do siebie klocków, żeby osiągnąć taki efekt - że wygląda to jak jakaś skała, z dużą ilością chaosu. Sąsiednie klocki się od siebie różnią, więc nie wygląda to wszystko powtarzalnie i nie nudzi się tak szybko.
ja bym poszedł jeszcze w kolor typu "piasek pustyni" na samej górze, jako warstwa naniesiona przez wiatr;
przynajmniej tak to kojarzę z filmów i zdjęć
@johnblaze12345: o patrz tutaj: https://www.wykop.pl/wpis/65896757/legodamwa-lt-pod-tym-tagiem-umieszczam-wszystkie-m/#comment-233558997
xD
@fajq: no to są te dziwne klocki, o których pisałem, że chcę się ich pozbyć :D
Tam później będą jakieś chwasty wisieć i trochę to zasłaniać będą, więc nie będzie tak raził w oczy
@damw: aha, no ok xD
Wynurzają się tak "nagle". Nie są... hmm... "zaprzyjaźnione" z podstawą xD Wiesz o co mi chodzi?
Tylko kolorystycznie na dzikim zachodzie mógłbyś dodać takie piaskowe elementy albo nawet ciemno pomarańczowe
I zależy czy zależy ci na wadze bo jak ja robię to dodaję podpory z klocków 2x4 tylko ciężkie potem jest
@Bego9: będą. Trochę później
ja mieszam duże plate, brick 2x3, 1x3, 1x4, 2x4, 2x2 oraz sporo długich bricków typu 1x10, 1x12, 1x16.
@Bego9: coś w tym stylu:
Powiedz czy podpory są z innych zestawów? Czy zamawiasz bo skały chyba na pewno zamawiane tylko wnętrze.
@Bego9: no niektóre fragmenty opracowałem dopiero po kilku zbudowanych etapach - np na tym pierwszym i drugim zdjęciu widać, że są spore przerwy między klockami przy podstawie - i można tamtędy wyciągnąć klocki, które wpadną do środka podczas składania - ile ja się nabluzgałem na początku, jak miałem takie sytuacje. Teraz tylko przechylam i klocek sam wypada.
Dodatkowo nie używam
Skąd zamawiasz gdzieś na oelyksie są czy z jakiś swoich źródeł?
Ja rozumiem, że "wyobraźnia przede wszystkim", ale warto czasem rzucić okiem, jak pewne rzeczy powinny się prezentować i na tej podstawie wymyślać własne. Wiesz dobrze, jak wygląda budynek, to wychodzą ci fajne autorskie budynki. To