Aktywne Wpisy
mirko_anonim +20
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
jmuhha +4
Co byście tu zmienili
#ukraina #wojna #rosja
ruscy popełnili masę błędów na początku ale potem zeszli na ziemię, postawili sobie realne cele i powoli posuwają się niestety do przodu
@Mam-na-imie-Porucznik: bo na dostawy i szkolenie z ciężkiej broni potrzeba czasu a Rosja ma miażdżąca przewagę ciężkiego sprzętu, mam nadzieję że rozwiązałem problem
@Mam-na-imie-Porucznik: bo mają broń jądrową
pozwala im to nie bać się o własne terytorium - w związku z czym ograniczyli operacje do skrawka (w porównaniu do oryginalnej skali uderzenia) terenu gdzie sobie radzą. Gdyby nie to to UA mogła by prowadzić szarpane operacja na kierunku na przykład Kurska i już by tak różowo nie było. A tak to rosjanie wybierają sobie gdzie biją nie bojąc się
Ruskie "idą do przodu" na tej zasadzie, że bombardują wszystko na swojej drodze i przejmują potem kontrolę nad kupą gruzu, przy okazji tracąc tony sprzętu i robiąc u siebie czystki etniczne wysyłając na front ludzi z syberyjskich wsi.
A dlaczego się posuwają? Bo złomu u nich mnogo i ludzi u nich mnogo, jakby wysłać 500 tys. żołnierzy z łapanki na rowerach z granatami to zajęliby niejedną stolicę. Dlatego też osobiście
Już się nie da polować na pojedyncze jednostki, bo ruskie są zabunkrowane pod miastami, więc np. drony i javeliny są mniej przydatne, a potrzeba artylerii.
Wolski mówił że Załeński zwolnił jakiegoś dowódce, bo był
@kromeczek: lend lease. Oni żadnego terytorium nie dają w leasing.
Teraz mamy wojnę na wyniszczenie - działa ona na obie armie ale im dłużej trwa tym lepiej dla Ukrainy.
@powaznyczlowiek: nie wstrzymywałbym oddechu. Póki ruscy sprzedają ropę i gaz póty ich kraj nie zbankrutuje. Akurat dzisiaj bloomberg opublikował artykuł w temacie https://www.bloomberg.com/news/features/2022-06-01/has-sanctioning-russia-worked-oil-gas-sales-put-285b-in-putin-s-pocket choć pewnie większość z was nie ma subskrypcji. Ale masz tu trochę screena.
Plus to