Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Wybieram się na wakacje do Polski, mój problem polega na tym, że nie przepadam za smakiem piwa.
Tutaj w #uk pije głównie cydry i zastanawiam się czym mogę je zastąpić będąc w Polsce? Jaki napój alkoholowy będzie dostępny w większości knajp poza piwem? Może jakiś konkretny rodzaj piwa?
Pamiętam, że przed wyjazdem smakował mi całkiem cydr lubelski, poza tym nie kojarzę żadnego innego :/
#pytaniedoeksperta #kiciochpyta
@Frasad: nigdy o nich nie słyszałam, dziękuję ^^
@szzzzzz: Dzięki, jako ostateczność może być i takie p--o ;)
@Euthymol: ( ͡° ͜ʖ ͡°) perła jest mi dobrze znana, dalej ma tą piwna gorycz i bardziej ją męczę niż pije z przyjemnością :c
@MallaCzarna: no nie wiem, może cydrem? xD
O ile nie jedziesz na jakąś totalną wieś, to zawsze znajdziesz smakowe piwa (wiśniowe, miodowe), albo różne różniste cydry. Oprócz tego letnie drinki typu aperol spritz, mimosa, czy różne giny z tonicami robią robotę i nie są gorzkie.
@Vadzior: o to ciekawe, nigdy o czymś takim nie slyszalam. Podasz więcej konkretnych nazw lub jak tego szukać?
W pubie jak powiesz czego szukasz to Ci dobiorą. Najwięcej takich piw to warzy Funky Fluid. Ale znajdziesz też
W auchan może coś znajdziesz. A poza tym to raczej tylko specjalistyczne sklepy. Ew. przez internet zamówić.