Wpis z mikrobloga

Hej Mirki,
Na wykopie jestem od 7 lat i robię pierwsze #rozdajo z okazji otwarcia własnego sklepu internetowego gdzie kupicie stal do wypieku pizzy w piekarniku.

Zasady: wśród plusujących zostanie wylosowana jedna osoba, która otrzyma stal prostokątną 380 x 350 x 6 mm, która jest 100x lepsza od kamienia, zmieści się do większości piekarników i pozwoli na wypiek fajnej picki w stylu neapolitańskim.

Losowanie w Dzień Dziecka 01.06 o 21:37 przez #mirkorandom
Zielonki out

Zachęcam również do lajkowania:

Facebook
Instagram

#pizza #grill #gotujzwykopem #kamiendopizzy #gotujzwykopem #staldopizzy #bojowkapiekarska
pizzarrs_com - Hej Mirki,
Na wykopie jestem od 7 lat i robię pierwsze #rozdajo z oka...

źródło: comment_1653830392Op5Arul7TGaQmn3xjvYVcu.jpg

Pobierz
  • 121
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert: Pizza nie potrzebuje do pieczenia 500 stopni, piekarnik rozgrzewajacy sie do 300 w zupelnosci wystarczy. Zreszta w tych profesjonalnych piekarnikach rowniez stosuje sie stalowe screeny - tyle ze nie jest to kawalek litego zelaza, a stal przepuszczajaca powietrze.
No i zaden podklad pod ciasto nie spowoduje ze w 200 stopniach zagotuje sie na pizzy ser, a to jest wlasnie powod dla ktorego pizza w pizzeri wyrasta tak jak wyrasta.
  • Odpowiedz
Kolejna gowno firma co za koszt jednej blaszki za 50 zł robi sobie reklamę na kilka tysięcy wyświetleń. Jesteście głupsi od małp plusując ten szajs. XD
  • Odpowiedz
@pizzarrs_com: Poprzednik ma racje, wystarczyło wydać 500 zł na schludny i ładny logotyp, trochę więcej poświecić na stronę, a tak to wyszło ze reklamujecie się jako premium a żal wam wydać pare złoty
  • Odpowiedz
@pizzarrs_com: stal nierdzewna 304 kosztuje teraz 23zl za kg czyli wykonanie takiej blaszki z nierdzewki material + ciecie gilotyna kosztuje tyle samo a przy wiekszej ilosci mniej niz wasza blacha ze stali czarnej, ktora nie powinna miec kontaktu z zywnoscia.
  • Odpowiedz
@pizzarrs_com: a stal czarna kosztuje 7.5 za kg xD a cena i tak powinna zaraz spasc. To nie jest jakis skomplikowany produkt tak naprawde mozna pojsc do byle zakladu z obrobka metali i wytna takia #!$%@? ze zlomu za kilkadziesiat zloty xD
  • Odpowiedz
@chybajade właśnie miałem bronić opa, że przy cenie 304 czy takiej 316 to marżę na całkiem sensownym poziomie mają ale doczytałem wcześniej, że z węglówki to robią. Nie wiem jak ze sprzedażą do klienta indywidualnego ale w zorganizowanej produkcji żywności nie ma szans na zastosowanie takiego materiału.
  • Odpowiedz
@pizzarrs_com: Dysponujecie jakimiś certyfikatami, które dopuszczają wasz produkt do kontaktu z żywnością? Z czego to jest zrobione? Ze jakiej konkretnej stali? Pisaliście, że smarujecie to olejem. Co to za olej?

Nie zrozumcie mnie źle, ale wkładanie sobie jakiegoś nieokreślonego kawałka blachy moczonego w jakimś oleju do piekarnika, nagrzewanie tego do 300 stopni, a potem jedzenie pizzy z czegoś takiego może się skończyć na onkologii. Oczywiście mam nadzieję, że macie tego świadomość
  • Odpowiedz
@Boomkin: jak czytam Twoj komentarz to przed oczami mam swoja znajoma - pania grafik, ktora przy kazdej mozliwej okazji, dokladnie tak samo jak ty, krytykuje logo, marketing, nawet ogloszenia o prace, doslownie wszystko co dotyczy firmy w ktorej jestem kierasem - potezny zaklad zatrudniajacy prawie tysiac osob, z rownie przepoteznym kapitalem i ani zlotowka kredytu xDDD jak sprzedawalem mieszkanie i poprosilem ja o zrobienie zdjec to dostalem elaborat, ze spoko, ale
  • Odpowiedz
@pizzarrs_com: Moja firma takie produkuje - kupiłem bratu na urodziny bo często piecze.

Super sprawa, polecam każdemu kto lubi pitce (nawet mrożona super wychodzi) jedyna wada że nie da się robić tego w mikrofali ale wszystko ma swoje plusy ujemne.

Powodzenia w biznesie!
  • Odpowiedz
@pizzarrs_com: odniescie sie do pytania poprzednikow o dopuszczenie takiej stali do kontaktu z zywnoscia bo rowniez jestem ciekaw. Btw, uzasadniajac cene pisaliscie o obrobce tego kawalka blachy itp. Odpowiadam jako czlowiek zorientowany - wyciecie laserem (o ile jest juz rozrysowany) calego arkusza na takie kawalki okolo minuta. Przepyszczenie przez szlifierke wszystkich wypalonych blach zeby pozbyc sie gratu - okolo 10 min. Ciekawi mnie czy to wszystko co robicie, czy nakladacie jakas
  • Odpowiedz
@pizzarrs_com: ciekawa sprawa. Można uchylić drzwiczki piekarnika, aby oszukać termostat. Wtedy grzałka nie wyłącza się i może nagrzać stal do jeszcze wyższej temperatury. Polecam dodać na stronie przepis na pizzę, albo np. w formie grawerunku laserowego na samej stali :D Gdybyś chciał tłumaczyć stronę na język angielski, polecam się.

tutaj moja franca:
mamabijeatataniezyje - @pizzarrs_com: ciekawa sprawa. Można uchylić drzwiczki piekarn...

źródło: comment_1653846297eS5TmryzOngLhqzxM5z1tT.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Prusti: nie wiem co to za powloka na tych blaszkach, ale w pracy produkowalismy sprzet do duzej cukiernii i wszystko musialo byc z nierdzewki,bo zwykla stal nie moze byc dopuszczona do produkcji jedzenia. Juz nie mowiac o wplywie temperatury, wilgoci itp na ta blache a kazda farba kiedys zejdzie
  • Odpowiedz