Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MxS89: w obecnych czasach makaron musi być bardzo fatalnej jakości żeby się jakoś ochoczo sklejał, kiedy makarony supermarketowych marek własnych są z durum
  • Odpowiedz
@MxS89: ostatni raz mi się skleił makaron jak dawno temu kupowało się jakieś tesco quality. Dobrej jakości wystarczy zaraz po wrzuceniu przemieszać i nie będzie się kleić.
  • Odpowiedz
jak dobrze smażyć kurczaka?


@qdlatyxes: Głównie temat dotyczył tego, żeby kurczak był soczysty, a nie wysuszony kiedy smażymy np pokrojoną pierś. I receptą były dwie rzeczy: porządnie rozgrzany olej i nie ładowanie wielkiej ilości chłodnego mięsa na raz na patelnie, bo olej też się mocno schładza i zamiast smażyć, zaczyna się bardziej gotować.
Właściwie zazwyczaj wychodził mi dobry, ale zupełnie nieświadomie.
  • Odpowiedz