Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 947
Zastanawia mnie coraz częstsza moda na rozmawianie przez telefon trzymając go w ręku przed twarzą, ekranem do góry, mówiąc do mikrofonu i oczywiście rozmawiając na głośnomówiącym.

To jakaś nowoczesna forma ekshibicjonizmu, której nie rozumiem? Ludzie lubią się dzielić z innymi ich prywatnymi rozmowami? Puszczanie muzyki z telefonu na maxa (to dawniej), wrzucanie fot na Instagram jest już za mało odkrywające nasze życie prywatne i teraz modne jest rozmawianie na głośniku?
  • 170
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LeslieDancer: Jak tak miałem w poprzedniej komórce. Normalnie na słuchawkach rozmawiałem ale jak ich nie miałem pod ręką to musiałem na głośnomówiącym rozmawiać bo inaczej nic nie słyszałem.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@macan: nie jestem patolą ani karyną i też tak rozmawiam przez tel. Po prostu wygodniej się go trzyma, wyraźniej słychać i nie gotujesz sobie mózgu przy okazji. Poza tym c--j to kogo obchodzi jak ludzie to robią. Po co zawracać sobie głowę takimi bzdetami. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@macan: Lol ja to widziałem tylko na filmach, jak na przykład złodziej na czatach przekazujący instrukcję co wspólnicy mają dalej robić, albo w sytuacji gdy ktoś jest porwany i próbuje być cicho i przestawia w ten sposób telefon. Ludzie serio tak robią?
  • Odpowiedz
  • 1
@macan Bo teraz dużo osób nagrywa wiadomości głosowe na Messenger. Jedna osoba je odsłucha, a potem zaczyna nagrywać swoją. Cała filozofia xd Ale się wylało szambo boomerów w komentarzach xd
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie coraz częstsza moda na rozmawianie przez telefon trzymając go w ręku przed twarzą, ekranem do góry, mówiąc do mikrofonu i oczywiście rozmawiając na głośnomówiącym.

@macan:
Bo nie chcą sobie upaćkać ekranu tłustymi włosami
  • Odpowiedz

@macan:
Bo się boją, że uchem nacisną jakiś przycisk na ekranie dotykowym.

(Tak, wiem, jest niby czujnik, ale moja mama regularnie potrafi sobie coś przez przypadek włączyć/przełączyć podczas rozmowy).
  • Odpowiedz
@macan: Generalnie, IMO, tak jest wygodniej. W domu, albo gdy nikogo nie ma wokół też tak rozmawiam, ale nie wyobrażam sobie tak gadać przy innych, których rozmowa nie dotyczy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@neib1: najlepsze jest to, że na WhatsApp można odsłuchać wiadomość głosową jak rozmowę, ale... Trzeba przyłożyć telefon do ucha xD Nie ma nigdzie tego w ustawieniach ani nic, to jedyny sposób, a messenger fb chyba tylko głośnik ma jako opcję.
  • Odpowiedz
@macan to się wzięło tylko i wyłącznie z obrzydliwych reality show gdzie puste tipsiary robią ustawiane dramy przez telefon, pic rel.

Drugi podobnie żenujący obrazek, to typ ubrany w jakieś tomi hajfilgery i za ciasne spodnie, z łokciem podniesionym do góry, który jak gada (drze ryja), to telefon ma obrócony głośnikiem do nieba, znaczy jak najdalej od tępej mordy (zazwyczaj).
oficjalniemartwa - @macan to się wzięło tylko i wyłącznie z obrzydliwych reality show...

źródło: comment_1653381955PDaCnwBFuYyQuCBNdC0wwO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz